Cyprus - Montenegró: Ha elegünk van a top futballból

2023-06-01
Máltán rendezik a 2023-mas GSSE nevű tornát, ahol a kosárlabda is szerepel a sportok között. A hölgyeknél is négy ország képviselteti magát, csütörtökön a csoportmeccsek utolsó köre jön.

Cyprus - Montenegró

GSSE kosárlabda - Női

 

Online sportfogadás tipp: Pontok száma 124,5 felett

Unibet odds: 1,85

Kezdés: 2023.06.01. 12:30

 

Javában zajlik egy picike torna Máltán, ahol Luxemburg-Málta, Montenegró és Ciprus vesznek részt. Van itt több sport, csapatsportok között pedig a kosárlabda szerepel ezen a játékon. Montenegró mennyire 'small' ország mindenki döntse el. Lényegtelen, itt vannak, játszanak, és eddig meglepően gyengén játszanak. Követtük az U20-as lányok legutóbbi Eb-jét, Challengers néven futott a torna, ahol a B divíziót Montenegró annyira simán nyerte, hogy az elképesztő. Ami fura volt, hogy pont a döntőre állt össze igazán a játékuk, meccsről meccsre javultak. Annak az U20-as csapatnak mind az öt kezdője itt van, ebből azért látszik, hogy a szövetség nem engedi el a lányok kezét, és építi őket. Naívan azt hittük, hogy ha ezek a csajok 19-20 évesen végigverték Európa felét (gyengébbik felét, amit a korosztályt illeti), akkor  a felnőtt szinten gyengének számító csapatokat is oktatni fogják. Értek másfél évet, azért 20-21 éves lányok már javában élvonalban játszanak.

Szóval ez a fiatal montenegrói lányok -hiába kutyaütő csapatokkal találkoznak- nem annyira dominánsak, mint az U20-as Eb-n legutóbb. Első meccsük katasztrófa volt, a másodikon már picit jobb volt a játék. Papíron ez a 3. meccs, a Ciprus elleni lesz a legkönnyebb, Luxemburg és Málta ellen eléggé szenvedtek. Tegnap a máltai csapat ellen az utolsó negyedben egyik csapat sem dobott 9 pont felett, a 2. harmadban Málta kettő, azaz 2 pontig jutott. Szóval Xanax, meg mindenféle nyugtató ajánlott, aki netán bele akar nézni :D (Youtube egyébként adja a meccseket)

De akkor miért over?

Láthattuk ezeket a montenegrói csajokat nagyon jól játszani. Azon az említett u20-as döntőn a törökök ellen talán 96 pontig jutottak, és az egy finálé volt, nem egy csoportmeccs Örményország ellen, akik akkor láttak kosárlabdát először.

Ciprus elég szertelen csapat, próbál gyorsan játszani, de ebből adódóan nagyon pontatlan is. Viszont szépen overezett Luxemburg és Málta ellen is. Ha megint picit javít a játékán Montenegró, akkor simán megy 80 fölé, és a maradékot Ciprus hozzáteszi.

A torna olyan, hogy a csoportmecsek során nem lehet kiesni, csak arról dönt, hogy az első a negyedikkel játszik az elődöntőben, a második pedig a 3.-kal. Szóval nem lesz itt görcs, Montenegrótól javulást várok, és eddig a triplákkal sem volt szerencséjük, pedig sok üres dobás van, talán a 3. meccsre megszokták az arénát, egymást, és egész biztos, hogy amíg az u20-as torna előtt volt felkészülés, most úgy estek be. Egyre jobbak lesznek.

Címkék: sportfogadás, tipp,