Csalásért ítélték el a WSOP bajnokot

2014-11-10
Valószínűleg precedensértékű ítélet született a brit Darren Woods ügyében, akit többrendbeli online szerencsejáték csalás miatt ítélték el pár héttel ezelőtt.

 

A Grimsby Telegraph brit napilap szerint a 2011-ben WSOP címet szerzett Woods-ot 13 rendbeli csalással és pénzmosással vádolták meg, melyet több online pókerteremben hajtott végre. Woods, a 888Poker profi játékosa, 2007 és 2012 között csalt rendszeresen ’Dooshcom’ nicknév alatt, legalább egy másik pókeressel összejátszva, és ily módon több százezer dollárral rövidítette meg ellenfeleit az 500 és 1.000 dolláros asztaloknál.  

 

Woods a vád szerint különféle számítógépeket és netszolgáltatót használva számos játékosszámlát nyitott különböző szerencsejáték oldalakon, amelyekhez barátai és családtagjai adatait használta fel, köztük apjáét, Morteza Gharoonét, aki segédkezett ebben fiának, így négy rendben őt is megvádolták.

 

A rendőrség beszámolója szerint Woods a Moneybookersen is ügyeskedett, saját maga alá nyitott subaffiliate számlákat, amivel jogtalan előnyökre tett szert nagy mennyiségű pénzeket mozgatva a számlák között, kihasználva így a Moneybookers adta bónuszokat.

 

A bíróságon Darrend Woods és apja is beismerték bűneiket, az ítélethirdetés december 17-én lesz, valószínűleg mindketten egy rövidebb börtönbüntetésre számíthatnak. A hír kirobbanása után a 888Poker azonnal szerződést bontott a játékossal.

 

 

Az ügy azért is furcsa, hiszen Woods nem volt híján a sikereknek a póker világában. 2007-ben ért el először pénzes helyre a WSOP-n, ezurán több éven keresztül vissza-visszatért, majd 2011-ben egy karkötőt is sikerült megszereznie. A WSOP 2500 dollár nevezési díjú Six Handed No Limit Hold’em elnevezésű tornáját nyerte meg akkor, olyan játékosokat előzvén meg, mint Gabriel Nassif, Andrey Zaichenko vagy a mögötte második helyezett Kin Nguyen. Győzelméért 213 ezer dollárt tehetett zsebre. Utoljára a múlt hónapban szerzett pontot az Egyesült Királyság/Írország pókerbajnokságban, az UKIPT Isle of Man versenyén, azonban most alighanem hosszabb időre távol fog maradni az asztaloktól…