Completta győzött a Magyar St. Legerben

2012-10-09
A magyar tenyésztésű kanca harmadik kiemelt versenyét nyerte a 2012-es esztendőben.

 

Mindössze négy induló vágott neki az év utolsó hazai klasszikus versenyének, a háromévesek számára kiírt 2800 méteres Magyar St. Leger-nek. A Listed besorolású futam legnagyobb hiányzója, a Nemzeti Díj és Magyar Derby győztes Latin Lover volt.

 

A Gyolai család Franciaországban született lovát sérülés miatt törölték a résztvevők közül. Az összecsapástól való távolmaradása egyben azt is jelentette, hogy az idei évben nem tapsolhatott Hármas Korona nyerőnek a Kincsem Park közönsége. 

 

Hozzá hasonlóan a két külföldi nevezett, Sajgon és La Rochell sem indult, bár ők ketten (korábbi eredményeik alapján) aligha rúghattak volna labdába ebben a versenyben.

 

A startot követően a későbbi győztes Completta ragadta magához a vezetést, s diktált közepesnek mondható iramot Kerekes Károllyal a nyergében. A finisre fordulva Astraios (Stanslav Georgiev) indított elsőként támadást, majd Raphael Santi (Bakos Gábor) indult az élen haladó sárga kanca üldözésére, de Kovács Sándor idomítottja szívósan védekezett és végül magabiztosan előnnyel (két és fél hosszal) győzött. Második helyen Raphael Santi ért célba, míg tőle hat hosszal lemaradva Astraios érkezett meg harmadiknak. A negyedik helyezett Finálé (Paizs Gábor) is szépen küzdött, de a verseny utolsó 200 méterén már nem tudta felvenni a kesztyűt a dobogós lovakkal.

 

Completta győzelmével a harmadik kiemelt versenyét nyerte a 2012-es esztendőben, hisz az év korábbi szakaszában megnyerte a Magyar Kancadíjat és Magyar Háromévesek Nagydíját is. A Kerekes Ménes lova vasárnapi sikerével újabb 2,2 millió forinttal gazdagította tulajdonosait, amihez még hozzáadandó a 660ezer forintos tenyésztési, és az ugyanekkora összegű tulajdonosi prémium.

 

Hogy hol láthatjuk a kancát legközelebb versenyezni még a jövő zenéje. A szezonból hátralevő bő másfél hónap kapcsán a szintén 2800 méteres Lovaregyleti Díj jöhetne még számításba (már ami a magyar nagyversenyeket illeti), de oda eleddig nem nevezték, így könnyen elképzelhető, hogy Completta jól megérdemelt téli pihenőjére vonul.