Colman 3,5 milliárdot nyert a WSOP One Dropon, de nincs nagy véleménye a pókerről

2014-07-07
Daniel Colman, miután megnyerte az 1 millió dollár nevezési díjú 2014-es Big One for One Drop elnevezésű tornát, és az azzal járó 15,3 millió dollárt, bevallotta, hogy a játékkal kapcsolatban vannak fenntartásai…

 

Az év legfontosabb pókeres eseménye hagyományosan a Word Series of Poker (WSOP) Main Eventje szokott lenni, ám az utóbbi években egy új torna vette át helyét a legjövedelmezőbb, legnagyobb nyereményalappal rendelkező versenyek rangsorában. Az 1 millió nevezési díjú Big One for One Drop elnevezésű jótékonysági tornáról van szó, melyen a legjobb profik, és a leggazdagabb amatőrök ülnek asztalhoz. 

 

Az idei, második One Dropra összesen 42 játékos csengette be az 1 millió dolláros nevezési díjat, és míg az első One Dropon nagyjából egyenlő számban vettek részt a nagy tétekkel játszó profik és az ultragazdag amatőrök, idén a pókert karrier szinten űzők voltak többségben. Körülbelül 30 profi játékos volt a 42 nevező között, és végül a végső csatát is két főállású pókeres, a hatszoros karkötős Daniel Negreanu és Daniel Colman vívta egymással. Végül a 23 éves profi, Daniel Colman sétált el a győzelemért járó karkötővel, és a valamivel több, mint 15,3 millió dolláros fődíjjal.  Ez a hatalmas összeg egyből a valaha volt hatodik legnagyobb pókernyertessé tette Colmant, akinek egyébként ez volt az első WSOP győzelme. 

 

Colman a verseny után nem nyomta le a szokásosnak mondható győztes-interjút, és a többi megszokott játék utáni eseményt is kihagyta. Nem volt azonnal világos, hogy Colman miért lépett félre a rivaldafényből, később azonban a TwoPlusTwo fórumán tisztázta ezzel kapcsolatos érzéseit.

 

“Semmivel sem tartozom a pókernek” írta Colman „mrgr33n13” nicknéven. „Elég szerencsés voltam, és pénzügyileg profitáltam ebből a játékból, de elég régóta játszom ahhoz, hogy lássam ennek a világnak a ronda felét is.” Colman senkinek sem ajánlaná a profi pókeres életet, és abban sem biztos, hogy a játékot úgy általában népszerűsíteni kellene-e.  “Zavar, hogy az embereket ennyire érdekli a póker hogyléte.” – írta. „Ez egy olyan játék, aminek rengeteg negatív hatása van az azt játszó emberekre, mind pénzügyileg, mind érzelmileg.” Elismerte, hogy a pókerrel kapcsolatos érzései komplikáltak. „Abból a játékból kovácsoltam tőkét, ami az emberek gyengeségére épít.”  írta. „Élvezem, szeretem a stratégiai részét, de igenis úgy látom, hogy ez egy nagyon sötét játék.”

 
Címkék: nyeremény, póker,