Ciprus betiltotta az online kaszinót, pókert és fogadási tőzsdét

2012-07-09
Cipruson új törvényt fogadtak el a sportfogadás szabályozására, mely egyúttal megtiltja az online kaszinó, póker és fogadási tőzsde játékokat.

 

Érdekes módon a görögök monopolhelyzetben lévő szerencsejáték vállalatára, az OPAP-ra, mely lottó- és egyéb szerencsejátékokat szervez Cipruson, nem vonatkozik a tilalom - és ez meglehetősen felháborította a többi szerencsejáték szolgáltatót. Miután állítólag az általuk felbérelt fegyveresek megtámadtak néhány OPAP irodát, a rendőrség utasításba kapta, hogy védje meg a görög szerencsejáték vállalat Cipruson üzemelő, összesen 168 irodáját.

 

Az újonnan elfogadott jogszabály értelmében az engedélyezett sportfogadási szolgáltatók 10% adót kötelesek fizetni az országból származó bevételük után, szemben azzal a forgalmat terhelő 3%-os adóval, melyet a 2011. márciusában elfogadott törvényjavaslat írt elő.

A szolgáltatóknak bevételük további 3 százalékát a most megalapított Szerencsejáték Bizottság számára kell befizetniük. Ennek 2 százaléka tulajdonképpen a sportfogadási jogosultság díja – melyből 1,5% a Ciprusi Futball Szövetséghez, 0,5% pedig egyéb szövetségekhez kerül – a másik 1%-ot pedig a szerencsejáték függőséggel kapcsolatos ügyekre fordítják.