Camelot nyerte az Év Lova díjat Írországban

2012-12-11
Hétfő délután rendezték meg 10. alkalommal az Ír Lóverseny Díjak átadó ünnepségét a Leopardstown lóversenypályán, ahonnan a kétszeres Derby győztes Camelot vihette haza az Év Lova kitüntető címet.

 

Camelot erős mezőnyben konkurált a címért, melyet tavaly szintén egy Montjeu ivadék, Hurricane Fly nyert el. A díjra nevezettek közül rajtuk kívül ott volt még Excelebration, Dawn Approach, Quevega, és Sizing Europe.

 

Aidan O’Brien hároméves neveltje ugyan nem tudta megszerezni a Hármas Koronát, de ő lett a híres Montjeu első olyan fia, aki megnyerte a 2000 Guineas-t, az Epsom Derby-t és az Irish Derby-t is. 

A Coolmore istálló tulajdonában lévő Camelot a hírek szerint négyévesként is tréningben marad, és várhatóan főszerepet szánnak majd neki jövőre a neves középtávú futamokon. Trénere úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi tervek szerint indulni fog a Mooresbridge Stakes-en, a Tattersalls Gold Cup-on, és valószínűleg az Ascot-on is.

 

A díjazottak között volt egyébként Camelot megszokott zsokéja, Joseph O’Brien  is, aki a Flat díjat nyerte el, a Jump kategória győztese pedig Davy Russel lett.

 
Címkék: lóverseny,