Buszbaleset: meghalt a győri női kosárcsapat klubigazgatója és vezetőedzője

2013-09-07
Súlyos közúti balesetet szenvedett a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító autóbusz szombaton Kapuvár és Vitnyéd között.

 

A szerencsétlenségben Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző életét vesztette.

 

A balesetben egy személyautó ütközött össze a győri együttest szállító busszal, s a kisalfold.hu beszámolója szerint Tapodi a helyszínen belehalt sérüléseibe. Fűzyt a helyszínen újra kellett éleszteni, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba, de annyi vért vesztett, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

 

A kisalfold.hu úgy tudja, hogy Natasa Kovacevicnek, a győri együttes szerb játékosának a lábát amputálni kellett, a kórházban pedig további három sérültet látnak el, de az ő állapotuk nem életveszélyes.

 

Az MTI Hírcentrum televíziós felvételéről rögzített képen rendőrök helyszínelnek egy oldalára borult, összeroncsolódott autóbusz mellett 2013. szeptember 7-én a 85-ös számú főúton, Kapuvár és Vitnyéd között, amely eddig tisztázatlan okból frontálisan összeütközött egy személyautóval, majd az árokba borult.MTI Fotó: MTI Hírcentrum

Tapodi Péter korábban a női válogatottnál Rátgéber László szövetségi kapitány mellett másodedző volt, de Győrben vezetőedzőként is dolgozott.

 

Fűzy hosszú évekig Pécsen dolgozott, előbb Rátgéber László segítője volt, majd már vezetőedzőként 2010-ben bajnokságot nyert a Pécs 2010-zel. Az aranyérem megszerzése után szerződött Győrbe, ahol 2012-ben ért a csúcsra, miután a Magyar Kupát és az NB I-et is megnyerte csapatával. A legutóbbi szezonban mindkét sorozatban ezüstérmes lett irányításával a csapat.

 

„Ákos 13 évig volt a segédedzőm, és egy évet a válogatottnál is együtt dolgoztunk, Péter pedig három évig volt mellettem a válogatottnál - nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László. - Olyan, mintha a testvéreimet vesztettem volna el, együtt jártunk nyaralni, teljesen összenőttünk. Nem tudom felfogni ezt a tragédiát.” ű

 

Az MTI Hírcentrum televíziós felvételéről rögzített képen egy oldalára borult, összeroncsolódott autóbusz látható 2013. szeptember 7-én a 85-ös számú főúton, Kapuvár és Vitnyéd között, amely eddig tisztázatlan okból frontálisan összeütközött egy személyautóval, majd az árokba borult. MTI Fotó: MTI Hírcentrum

Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta, a városnak és a csapatnak egyaránt nehéz lesz feldolgozni ezt a tragédiát, és őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak.

 

„Két igazi sportembert veszítettünk el, akik egész életükben a jó ügy érdekében, a sport és a tehetség ünnepéért dolgoztak, mindezt magas szakmai színvonalon tették. Sosem felejtjük el őket, hiszen a győri kosárlabdasport legfényesebb sikereit köszönhetjük tevékenységüknek.”

 

A győriek 16 órától játszottak volna Sopronban, a bajnok és kupagyőztes Uniqa-Euroleasing Sopronnal Krasznai-emlékmérkőzést.

 

Az MTI Hírcentrum televíziós felvételéről rögzített képen egy összeroncsolódott személyautó látható 2013. szeptember 7-én a 85-ös számú főúton, Kapuvár és Vitnyéd között, amely eddig tisztázatlan okból frontálisan összeütközött egy autóbusszal. MTI Fotó: MTI Hírcentrum

A rendőrség kezdeményezi annak a sofőrnek az őrizetbe vételét, aki a karambol okozásával gyanúsítható - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombat délután az MTI-vel.

 

Tóth Gabriella tájékoztatása szerint az autóbusszal ütköző személyautót vezető hetven év körüli férfi ellen a rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indít eljárást, egyben kezdeményezi őrizetbe vételét.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kosárlabda,