Büntetőkkel kaptunk ki Dél-Koreától

2013-04-16
A dél-koreai jégkorong-válogatott 5-4-es sikerével először győzött a magyar nemzeti csapat ellen.

 

A házigazda magyar jégkorong-válogatott 4-1-es vezetés után büntetőkkel 5-4-re kikapott a dél-koreai csapattól a Papp László Sportarénában zajló divízió I-es világbajnokság hétfői játéknapján.

 

A házigazda magyar jégkorong-válogatott 4-1-es vezetés után büntetőkkel 5-4-re kikapott a dél-koreai csapattól a Papp László Sportarénában zajló divízió I-es világbajnokság hétfői játéknapján.

 

Remekül indult a mérkőzés, Sikorcin a kapuvas segítségével talált be az elején, majd másfél perccel később Sofron tálalt Bartalis elé, aki Eum lába között csúsztatta be a pakkot. Ezután néhány könnyelműség révén többször helyzetbe kerültek a vendégek is, ám Rajna jól védett. Ezt követően többször is emberhátrányba került a magyar csapat, de jól védekezett, majd következett Hári, aki kilőtte a jobb felső sarkot és háromgólosra növelte az előnyt.

 

A második játékrészben szépítettek a dél-koreaiak egy gyors kontrából, ám bő egy perccel később emberelőnyben Vas János visszaállította a háromgólos különbséget.

 

A szünetről emberhátrányban jött vissza a magyar csapat, ezt kihasználva pedig Kim Ki Szung közelről betalált. Rövid technikai szünet miatt állt a játék, a palánkot kellett javítani, és amint folytatódott a játék, egyből újabb gólt lőttek a vendégek.

 

Kisvártatva az egyik dél-koreai játékos, Li Szeung Jup súlyos sérülést szenvedett a Nagy Gergővel történt ütközésnél, hordágyon kellett levinni. A hosszas kényszerszünet az ázsiai riválisnak tett jót, ugyanis szinte azonnal 4-4 lett az állás. A 9000 néző megpróbált lelket önteni a magyar válogatottba, ám Tokaji kiállítása miatt ismét emberhátrányba került. Ezt sikerült kivédekezni, de így sem kerülte el a csapat a hosszabbítást, sőt, ahhoz Rajna bravúros védése is kellett.

 

A hirtelen halálban Rajna újabb bravúrt mutatott be, közben Cso Min Ho a palánknak esett, és ő sem tudta folytatni a játékot. A végén Sofron eldönthette volna a meccset, de kimaradt a ziccer.

 

A rávezetésben sorrendben Radunske és Vas Márton belőtte, Sin és Ladányi kihagyta saját próbálkozását. Ezután Kim Ki Szung értékesítette a büntetőt, Sofron viszont rontott, ezzel eldőlt a mérkőzés.

 

"Túl kényelmesen játszottunk, azt hittük, hogy megvan a mérkőzés, pedig 3-0-ás vezetésünkig sem voltunk hibátlanok, sokszor könnyelműsködtünk. Később sok kiállítást kaptunk, ettől erőre kapott az ellenfél, amely élt a lehetőséggel. Jól jön a szünnap, bőven van hiba, javítanivaló" – nyilatkozta Rich Chernomaz, a magyar válogatott kapitánya.

 

2. forduló:

Koreai Köztársaság-Magyarország 5-4 (0-3, 1-1, 3-0, 0-0, 1-0), büntetőkkel

gól: Kvon (26.), Kim K. (41.), Kim V. (45.), Sin (50.), illetve Sikorcin (3.), Bartalis (4.), Hári (14.), Vas J. (27.)

 

Korábban:

Olaszország-Japán 4-1 

Kazahsztán - Nagy-Britannia 5-0

 

Az állás:

1. Kazahsztán 6 pont (10-2)

2. Olaszország 6 (8-1)

3. Magyarország 4

4. Koreai köztársaság 2

5. Japán 0 (3-9)

6. Nagy-Britannia 0 (2-9)

 

A szünnap után szerdán a mezőny legerősebbje, a jelenlegi éllovas kazah válogatott következik.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: jégkorong,