Bűnösnek találták a zsokékat a bundázásban

2011-12-19
A Brit Lóverseny Hatóság (BHA) összesen 66 évre tiltott el négy zsokét,valamint két engedéllyel rendelkező tulajdonost és üzlettársait, miután bűnösnek találta őket bundázásban való közreműködésben.


A brit lóverseny történelem legnagyobb bundabotrányában Paul Doe, Greg Fairley, Jimmy Quinn és Kirsty Milczarek zsokékat találták bűnösnek.


A BHA által valaha vizsgált egyik legösszetettebb ügy végén, mind Doe, mind Fairley 12 év eltiltást kapott mert szándékosan úgy lovagolt, hogy veszítsen. Milczarek - a hatszoros bajnok zsoké, Kieren Fallon barátnője - két év eltiltást kapott, összeesküvés és belső információk átadása miatt. Qzinn-t szintén összeesküvésben találták bűnösnek, és 6 havi eltiltást kapott.


Maurice Sines és James Crickmore tulajdonosokat 14 évre tiltották el, amiatt, hogy arra fogadtak, hogy saját lovuk veszíteni fog, emellett egyéb versenyeket is befolyásoltak.


A BHA összesen 11 embert talált érintettnek abban a tíz 2009-es versenyben, melyekkel az összeesküvők közel 280.000 fontot (101 millió forintot) kerestek. Az esetet most átadják a Szerencsejáték Bizottságnak, ami majd eldönti, hogy tesz-e bűnvádi feljelentést az érintettek ellen. 


Milczarek fellebbez a döntés ellen, Quinn letölti az eltiltását. Doe és Fairley még azelőtt bejelentette, hogy visszavonulnak a sportolástól, hogy a BHA meghozta volna a végső döntését.