Bundabotrány – Újabb játékost függesztett fel az MLSZ

2012-01-03
Felfüggesztette Tusori Richárd siófoki labdarúgó játékjogát kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, mivel gyanúsított a bundabotrányban.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint Retteghy István, az fb elnöke rendelte el a fegyelmi eljárás lefolytatását, a testület pedig úgy döntött, hogy a futballista játékjogát az ellene indult büntető eljárás jogerős befejezéséig felfüggeszti.


A 2008/09-es idényben lejátszott és a gyanú szerint manipulált siófoki meccsekkel összefüggésben Tusori mellett még öt labdarúgót, Horváth Gábort, Sütő Lászlót, Andruskó Attilát, H. Gyulát és K. Norbertet, továbbá Aczél Zoltánt, a csapat akkori vezetőedzőjét és K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt vették őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.


A gyanú szerint K. Zsolt a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntőt, továbbá a 2009. április 25-én rendezett Siófok-Kaposvár (2-5) és a 2009. május 23-án lejátszott ZTE-Siófok (5-3) NB I-es meccs eredményét próbálta befolyásolni, ebből előbbire végül nem történt meg a fogadás, míg utóbbi kettőn a K. Zsolt által kívánt eredmény született, azaz a Siófok legalább két góllal kikapott. Tusori a gyanúsítás szerint a 2009. május 23-án lejátszott Zalaegerszeg-Siófok (5-3) bajnoki találkozón vett részt a manipulációban.


Forrás: MTI