Bundabotrány: Kerényi Norbert osztotta a pénzt

2012-03-20
A rangado.hu a Központi Nyomozó Főügyészség jegyzőkönyvére hivatkozva azt állítja, hogy Kerényi Norbert volt az a siófoki játékos, aki az "ismeretlen" megbízó kérésére szétosztotta a pénzt a fogadási csalásban résztvevő labdarúgók között a 2008. november 9-én lejátszott Siófok–Zalaegerszeg mérkőzés kapcsán.


A honlap megszerezte a szintén gyanúsított Hegedüs Gyula kihallgatási jegyzőkönyvét. Ebből kiderül, hogy a nyomozóhatóság a Siófok–ZTE meccs kapcsán Sütő Lászlót, Horváth Gábort és Hegedüs Gyulát azzal gyanúsítja, hogy Kerényi Norberttől fejenként 10.000 eurót fogadtak el azért, hogy úgy alakítsák a mérkőzést, hogy csapatuk legalább két góllal kikapjon. A gyanúsítás a megbízót, azaz, hogy kitől érkezett a pénz Kerényihez "ismeretlen személyként" említi.


Hegedűs Gyula vallomásában tagadta, hogy pénzt fogadott volna el, állítása szerint bundával kapcsolatban őt egyáltalán nem keresték meg, ártatlansága bizonyításának érdekében a szembesítést is vállalja.


A dokumentumok alapján egyértelmű az is, hogy Hegedűst – akárcsak Aczél Zoltánt – Horváth Gábor és Sütő László vallomása alapján gyanúsították meg.


Forrás: rangado.hu