Bundabotrány: Három társára vallott a volt NB I-es játékos

2011-11-14
A magyarországi fogadási csalásokkal összefüggésben őrizetbe vették a hatóságok a korábbi NB I-es játékost, a jelenleg a másodosztályú Kozármislenyben futballozó A. Attilát.

Tegnap az is kiderült, hogy a játékos vallomást is tett az ügyben érintett, 2009-ben lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) mérkőzés kapcsán. Azóta azt is megtudtuk, a játékos megnevezte a csalási kísérletben résztvevő három társát - újabb őrizetbe vételek következhetnek... - olvasható a Nemzeti Sport honlapján.

Fazekas Géza a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, A. Attila megnevezte a csalásra készülő társait. Információnk szerint három labdarúgóról beszélt, így vélhetően nekik sem kell sokat várniuk a rendőrök kopogtatására.

Ha a mérkőzés jegyzőkönyvét megvizsgáljuk, láthatjuk, a Honvéd ellen játszott H. Gábor is, akit az ügyészség a 2010. május 5-i Diósgyőr-Nyíregyháza (0-1) bajnoki manipulálásának kísérletével gyanúsít.

A szombati, Győri ETO FC II-Kozármisleny NB II-es bajnoki után történt elfogási akcióra hetekkel korában készültek a nyomozók, ezt támasztja alá, hogy valamennyi siófoki labdarúgó szerződését átvizsgálták. Fazekas Géza elmondta, hogy a megalapozott gyanú megállapítását a magyar ügyészek és rendőrök által Németországban lefolytatott nyomozás is segítette. A Vajdaságból származó A. Attila az információk szerint ismerte a Berlinben székelő fogadási maffia egyik vezetőjét, Ante Sapinát, és közvetlen kapcsolatban állt a szervezet magyarországi irányítójával, Mario Cvrtakkal.

A Központi Nyomozó Főügyészség tegnap közölte, hogy a szombaton őrizetbe vett labdarúgóval szemben egy rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja merült fel.

Eszerint A. Attila 2009. április 21-én, a Bp. Honvéd-Siófok Magyar Kupa elődöntő előtt, a Siófok labdarúgójaként, a „sporttörvényben és a munkaszerződésben leírt kötelességeit megszegve" kapcsolatba lépett és megállapodott a német bundabotrány központi figurájával. Megállapodásuk arról szólt, hogy a labdarúgó, játékostársai segítségével, az általa kért összesen 15-20 ezer euró ellenében a külföldi bűntársai által tervezett fogadásnak megfelelően befolyásolja a mérkőzés eredményét. A túl nagy kockázat miatt az elkövetői kör végül mégsem fogadott a mérkőzésre, így a pénzt sem fizették ki a játékosnak.

A. Attila sem az őrizetbe vétel, sem a megalapozott gyanú közlésével szemben nem jelentett be panaszt.

Forrás: Nemzeti Sport