Bulgária megkezdte a szerencsejáték oldalak blokkolását

2013-06-13
A legnagyobb szolgáltatók is szerepelnek a bolgár szerencsejáték felügyelet első, húsz címet tartalmazó feketelistáján, mely a liszensz nélkül működő, és így blokkolandó online szerencsejáték oldalakat tartalmazza.

 

A Felügyelet a 2012 júliusa óta hatályos új szerencsejáték törvény által adott hatalmát gyakorolva állította össze a listát.  A jogszabály értelmében, minden olyan domainnevet, melyet nem regisztrálnak az Állami Szerencsejáték Felügyeletnél, feketelistára tesznek, és blokkoltatják az internetszolgáltatókkal. Az internetszolgáltatók 8.500 font nagyságú büntetésre számíthatnak, ha a lista megjelenésétől számított 24 órán belül nem blokkolják ezeket az oldalakat a bolgár játékosok elől.

Az engedély nélküli szerencsejáték szervezők minimum 8.700 font büntetésre számíthatnak, mely akár 2,2 millió fontra is emelkedhet, ha az illegális játékok bevétele meghaladja 2 millió fontot.

 

Az első húszas listán olyan szolgáltatók szerepelnek, mint például a Bet365, a 888, a Betfair, a Ladbrokes, a Betfred, a Sportingbet, a Bet-At-Home és az Unibet.

 

Érdekes egyébként a bolgár helyzet, hiszen bár az új szerencsejáték törvény kialakította az online szerencsejátékok szabályozásának keretrendszerét, ám egyrészt a liszenszelési folyamat még nem kezdődött el, tehát a szolgáltatók még ha akarnának sem tudnának engedélyhez jutni, másrészt a törvény olyan fontos kérdéseket nem tisztáz, mint például az adó mértéke…