Bulgária blokkolta a WilliamHillt és a Pokerstarst is

2013-06-27
Bulgária 28 további nevet adott hozzá az engedély nélküli online szerencsejátékot szolgáltató cégek feketelistájához, amit pár hete 20 bejegyzéssel nyitott meg.

  

Az első 20 név inkább sportogadócégek közül került ki, a mostani 28 inkább a kaszinó- és pókeriparból. Az új listatagok nagy neveket is tartalmaznak, például az angol William Hillt, a pókeróriás Pokerstars-t .com és .bg kiterjesztéssel egyaránt, a Full Tilt Pokert, Partypokert és a Titanpokert is.

 

A bolgár szerencsejáték Felügyelet elnöke, Ivan Enicherov azt nyilatkozta, hogy egyszerű elvek alapján állították fel a listát; a szolgáltatónál bolgár nyelvű menüt találtak, vagy az oldal bolgár fogadókat célzott helyi liszensz nélkül.

 

Ugyanakkor a William Hill felhasználási feltételeiben benne van, hogy bolgárokat nem szolgálnak ki, a Titan szóvivője pedig azt mondta el az eGamingReview-nek, hogy immár hét éve, hogy nem fogadnak bolgár játékosokat. Azt a sejtés fogalmazódott meg ennek hatására, hogy bizonyos nevek pusztán azért kerültek fel a kitiltottak közé, mert más országban fent vannak a listán.

 

Enicherov azonban hajthatatlan, és nem lát okot arra, hogy változtasson. Legutóbbi Capital Daily- ben tett nyilatkozatában azt mondta, hogy az első lista nyilvánossá tétele azt eredményezte, hogy az egyik legnagyobb pókerszolgáltató szándéknyilatkozatban jelezte, hogy szeretne bolgár lliszenszet kapni. Valószínűleg ez az ügy igazi  mozgatórugója.