Bulgária bekeményített – újabb 26 oldal a feketelistán

2013-07-11
A Bolgár Szerencsejáték Szövetség újabb 26 olyan domaint adott a feketelistához, melyek liszensz nélkül, aktívan célozzák a bolgár játékosokat.

 

Bár jónéhány szolgáltató most először szembesült azzal, hogy a neve felkerült a listára – ilyen például a Betsson.com – a legrosszabbul az előzőleg már feketelistázott Bet365 és Unibet járt, hiszen a most felkerült 26 oldal közül nem kevesebb, mint 16 az ő tulajdonukban van. A feketelista egyébként immáron 76 blokkolandó weboldal címét tartalmazza.

 

Ami a legmeglepőbb, hogy az új listatagok közt nyolc olyan helyileg liszenszelt .country oldal is található – ezek közül három a Bet365-é, öt pedig az Unibet-é – melyek a valóságban nem is fogadnak bolgár játékosokat. Ilyen például a Bet365 .es oldala, a bet365.dk, az Unibet.com.au, az Unibet.fr, az Unibet.it és az Unibet.be.

 

Ez még jobban alááshatja a bolgár szerencsejáték szövetség elnökének, Ivan Enicherovnak azt a közelmúltban tett kijelentését, miszerint a szervezet csak olyan oldalakat blokkoltat, melyek aktívan célozzák meg a bolgár játékosokat. Mivel a bet365 .country oldalai ugyanúgy felkínálják a bolgár nyelvi opciót, mint a .com oldala, valószínűleg emiatt kerültek most a listára.

 

A feketelistán szerepelnek olyan szolgáltatók is, mint például az Offsidebet, ami egy ideje már kivonult a bolgár piacról, és olyanokat is, melyek valójában nem is kínálnak bolgár nyelvű opciót, ilyen például a William Hill.

 

A mostani listabővítéskor a Pinnaclesports, a 12Bet, a Tipico, a Canbet és 5dimes.eu is felkerült a blokkolandó site-ok közé, így már szinte az összes nagy európai szolgáltató oldala tiltva van, hiszen már eddig is a listán volt a PokerStars, a William Hill, a PartyPoker, a Bet365, a 888, a Betfair, a Ladbrokes, a Betfred, a Sportingbet, a Bet-At-Home és a Unibet.

 

A szolgáltatók egyébként jelenleg még a legnagyobb jóindulattal sem tudnának liszenszért folyamodni Bulgáriában, hiszen még mindig hiányoznak a szükséges rendeletek, annak ellenére, hogy a 2012. júliusában elfogadott szerencsejáték törvény módosítással létrejött az online szerencsejáték engedélyezésének keretrendszere. Emellett a kormány egy működésképtelen, 15 százalékos adókulcsot javasolt, melyet nem a tiszta játékbevétel, hanem a forgalom után kellene fizetni.

 

Korábbi híreink a témában:

Bulgária megkezdte a szerencsejáték oldalak blokkolását

Bulgária blokkolta a WilliamHillt és a Pokerstarst is