Bulgária - Montenegró: Ellenfél-leső

2023-03-24
Az Eb-selejtezők elkezdődtek, pénteken a G csoportban is bemutatkozik 4 válogatott, mi pedig 'pihenünk'. Amíg ezt tesszük, megnézhetjük, milyen formában vannak csoportbeli ellenfeleink.

Bulgária - Montenegró

Eb-selejtező

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1.54

Kezdés: 2023.03.24. 18:00

 

Nem egyszerű csoport a G, mert igazán kiemelkedő ún. sztárcsapat nincs. Viszont a bogár, a magyar, a szerb és a montenegrói válogatott joggal reménykedik a top2-ben, Litvánia picikét outsider, azért az ordas meglepetés lenne, ha e négy csapat mellett a litvánok beférnének a top2-be, vagy megcsípnék a 3. helyet.

Szóval kemény ötös, és igaz a mondás, hogy itt minden meccs számít. Minden találkozónak komoly tétje van, és nincs töltelék-csapat, mert bár a litván lefelé lóg ki, azért nem egy San Marino. 

A jó rajt fontos, épp ezért mindkét csapattól azt várjuk, hogy győzelemre játszanak. Itt, ebben a csoportban különösen fontos, melyik csapat tud meccseket nyerni, mert a döntetlenek ebben az ötösben kevésbé fizetnek majd jól. 

A találkozót az azeri Aghayev vezeti, dolga egész biztos lesz bőven. A két válogatott ismerheti egymást, mert az előző kontinensviadal selejtezőjén is egymásba akadtak. Oda vissza döntetlent játszottak, szóval látszik, hogy hasonszőrű csapatok. Az egyik meccsen 4 sárga villant, a másikon 6 darab. 

Most is röpködhetnek a lapok, bár ez a játékvezető azért szinte mindig képes normális mederben tartani a találkozókat.

Ezúttal tehát maradunk a góloknál, azokból ugyanis nem várunk sokat. Utolsó 3 meccsük döntetlen lett, két 1-1 mellett egy 0-0. Utolsó 4 találkozójuk maximum 2 gólt hozott, de többet nem. Fontos lenne nyerni, de nem minden áron. A legfontosabb ugyanis az, hogy ki ne kapjon a válogatott. Nagyon nehéz ezeken a találkozókon már a gólhelyzet kialakítása is, és olyan igazán nagy ász, pengés focista jelenleg egyik oldalon sincs. A montenegrói csapat ásza pedig védő, Savic az Atletico védelmének oszlopa, ez is inkább az under felé terel minket. Jovetic már karrierjében a vége felé jár, a bolgár foci meg úgy önmagában nincs a csúcson.

Az előző selejtező-sorozatban e két csapat végzett az utolsó ill. utolsó előtti helyen. Anglia és Csehország mellett Koszovó is befért eléjük! A két együttesben közös, hogy a gólszerzés egyik oldalon sem ment, Bulgária 8 meccsen 6-ig jutott, Montenegró 3 gólt szerzett a nyolc selejtezőjén. Ebből azért látszik, hogy nem feltétlen lesz itt gólcunami!

Bulgária:
Vutsov; Galabov, Antov, Hristov, Nedyalkov; Kirilov, Krastev, Gruev, Iliev; Despodov, Delev

Montenegró:
Mijatovic; Vesovic, Vujacic, Savic, Murasic; Jovovic, Scekic, Vukcevic, Haksabanovic; Jovetic, Mugosa

Címkék: sportfogadás, tipp,