Borúsan látják az online szerencsejáték jövőjét az USA-ban

2015-04-01
A Morgan Stanley már csak feleannyira értékeli az amerikai online szerencsejáték piacot, mint korábbi előrejelzésében.

 

A Morgan Stanley elemzői most úgy számolják, hogy 2020-ra az amerikai internetes szerencsejáték piac 2,7 milliárd dollárt fog érni, mely jelentősen kevesebb, mint a cég előző, 5 milliárdos becslése.

 

A tegnap kiadott jelentésben a cég azt jósolja, hogy idén egy további állam sem fogja engedélyezni az online szerencsejátékokat; Kalifornia, Pennsylvania, New York és Illinois azonban pár éven belül megnyitja piacait. 

 

Eddig három tagállamban – Nevadában, New Jersey-ben és Delaware-ben – legalizálták az internetes szerencsejátékot, de a piac igen lassan indul be. A tavalyi évben 135 millió dollár bevételt generált a szektor, szemben a Morgan Stanley által korábban jósolt 678 millió dollárral.

 

„Továbbra is hisszük, hogy van növekedési potenciál.” – írta a cég a most kiadott elemzésben. „A jogalkotási folyamat továbbra is lassú, mivel a törvényhozók továbbra sincsenek arról meggyőződve, hogy az online szerencsejáték megéri a macerát a korlátozott mértékűnek ítélt adóbevételek miatt.”

 

A cég véleménye szerint az online piac beindulását több tényező is hátráltatja, így a fizetési rendszerrel kapcsolatos problémák, a hatékony reklám hiánya, a geolokációs technológiák fejletlensége miatti nehézségek, és az offshore oldalak jelenléte.

 

A Morgan Stanely szakértői úgy vélik, hogy az online szerencsejátékok szövetségi tilalma továbbra is valószínűtlen, azonban egyre nagyobb a kockázata.