Boris Becker is a pókert népszerűsíti

2014-03-06
Az egykori teniszsztár a Global Poker Index csapatához csatlakozott.

 

A hatszoros Grand Slam bajnok Becker lényegében a GPI nagykövete lesz, feladata egyrészt a pókerjáték, másrészt a GPI pontszámítási rendszerének népszerűsítése. Emellett Becker lesz a 2014. évi Global Poker Index European Poker Awards tiszteletbeli elnöke is, melynek díjátadóját 2015. januárjában tartják majd.

 

Nem véletlen, hogy a GPI Beckert szemelte ki arra a feladatra, hogy tevékenysége nagyobb figyelmet kapjon a mindennapi emberek körében. A teniszben elért sikerei mellett Becker ugyanis nagy pókeres is, egyike a világ egyik legjobb celeb/sportoló játékosainak. „Boris a világ egyik legismertebb sportolója, és már jópár éve pókerezik is.” indokolta döntésüket a GPI elnök-vezérigazgatója, Alexandre Dreyfus.

 

Az olimpiai bajnok teniszező egyébként sok párhuzamot lát az egykor általa dominált sportág és a póker közt. „A játékosoknak mindkettőben a lehető legjobb időben kell jó döntéseket hozniuk” mondta, mielőtt rátért arra, hogy mennyire fontos volt karrierjében a teniszranglista. „A teniszranglisták kulcsfontosságúak abban, hogy a teniszjátékosok világszerte ismert szupersztárokká váljanak, és remélem segíthetek abban, hogy valami hasonlót hozzunk létre a póker és a pókerjátékosok számára is." – mondta.

 

Címkék: póker, tenisz,