Bolívia - Uruguay: Suarezék kinyithatják a gólzsákot

2021-06-24
Az Eb-n szünnap van, így 'leugrunk' Brazíliába, ahol a Bolívia-Uruguay meccsre tippelünk. Suarezék két forduló után még nyeretlenek, Bolívia ellen viszont megtörhet a jég.

Bolívia - Uruguay

Copa América 2021

 

Online sportfogadás tipp:  Büntetőpontok száma 4,5 felett

Unibet odds: 1.88

Kezdés: 2021.06.24. 23:00

 

A kesze-kusza 2021-es Copa is zajlik az Eb mellett. Kevesebb figyelmet szenteltünk ennek az eseménynek, hisz az Euro 2020 azért közelebb áll a szívünkhöz, de a Copát is érdemes követni.

Uruguay két forduló után 1 ponttal áll, az Argentína elleni vereséget követően Chile ellen elért döntetlen sokra nem elég. Persze ebben a lebonyolítási rendszerben, ahol a csoport 5 csapata közül 4 továbbjut, elég egy jó meccs is. Az az egy most jöhet, mivel Bolívia annyira nem tűnik acélosnak. Ez a válogatott alapvetően otthon, hazai pályán, magaslaton szokott meglepetést okozni, amikor az oxigénhiányos levegő miatt az ellenfelek azt sem tudják, merre vannak, a bolíviai srácok előnyben vannak, hisz nekik az a közeg a természetes. Igen ám, de most lent vannak Brazíliában, az pedig inkább Uruguay terepe.

Bolívia egyébként Paraguay ellen 3-1-re kapott ki, Chile ellen pedig 1-0-ra. Két kör, két pofon, így ha akar valamit ettől a tornától ez a válogatott, előbb-utóbb nyerni kéne.

Nyílt találkozóra számítunk, viszont mivel ez Dél-Amerika, és nem az Eb, így inkább a lapokban gondolkodunk. Bolívia a nyitómeccsén Paraguay ellen 5 lapot, ill. büntetőpontot gyűjtött be, második meccsén csak kettőt. Az uruk Messiék ellen hozták a minimum 5 sárgás meccset, Chile ellen viszont a két korai sárgát egy sem követte.

Igen ám, de a 3. körben már nem nagyon lehet hibázni, Bolívia és Uruguay számára is elúszhat a továbbjutás. Főleg Suarezék szempontjából lenne óriási blama. A találkozót a venezuelai Herrera vezeti, aki utolsó 4 válogatott meccsén kiosztotta a minimum 5 lapját. Felnőtt válogatottaknak mindössze két találkozót fújt, két vb-selejtezőt, melyeket 5 és 6 sárgával hozott le. Hasonló számokat várunk Herrerától, azaz minimum 5 sárga lapot. De ez latin foci, itt bármikor előkerülhet a piros lap is, tudjuk jól, hogy a dél-amerikai játékosoknál hamarabb elpattan a húr, vagy gurul el a gyógyszer... Volt már emlékezetes harapás, ujjazás, gerincen térdelés, volt, hogy a vb-n Suarez kapusnak képzelte magát és védett, szóval egy kicsit is feszültebb meccsen minimum 5 sárga könnyen összejöhet.

Érdekesség, hogy 2017-ben, amikor utoljára találkoztak, Uruguay 6 gólt szerzett. Négyet lőtt a 'jó' kapuba, kettőt a sajátjába. Godin mellett Gaston Silva is öngólt vétett, de akkor belefért.

Címkék: sportfogadás, tipp,