Black Friday - ítélet Ray Bitar ügyében

2013-04-16
Épp tegnap volt két éve, hogy az amerikai pókervilágba belecsapott a mindent elsöprő villám, amikor Fekete Pénteken betiltottak három nagy online szolgáltatót és 11 embert letartóztattak.

  

Egyik letartóztatott volt  a Full Tilt Poker élén álló Ray Bitar, akinek tárgyalását éppen a két éves évfordulóra tűzték ki. A vád ellene pénzügyi csalás és az online szerencsejáték törvény (UIGEA) megsértése volt . Bitar a tárgyaláson Manhettenben csak video-kapcsolattal volt jelen, mert szívproblémái miatt a Kaliforniai kórházban kezelik.

 

Ez kihatással volt a kiszabott büntetésére is. Eredetileg 35 évben maximalizálták a kiróható büntetést, de azt a tárgyaláson a már letöltött időre csökkentették egészségügyi állapotára tekintettel. Ügyvédje, John F. Baughman bejelentette, hogy szívtranszplantáció nélkül Bitarnak nagyjából 50% esélye van megérni a 2014-es évet. A bíró Loretta Preska Bitar problémáira tekintettel jelentette ki, hogy nem szabnak ki rá további büntetést, hiszen a börtönkórházban nem tudnak megfelelő orvosi kezelést biztosítani neki, így további ottartása egyenlő lenne a halálos ítélettel.

 

Bitart továbbá 40 millió dolláros vagyonelkobzásra is ítélték, melyet készpénz, ingatlanok és más vagyontárgyak elkobzásával hajtanak be. Az ügyészek ennyinek becsülték azt az összeget, amelyet Bitar a Full Tilt Poker főnökeként kereshetett.

 

A tárgyaláson Bitar elmondta, hogy "nagyon szégyelli helytelen és illegális tetteit, és sajnálja, hogy a Full Tilt ilyen ügyletekbe keveredett."

 

Bitar ítéletével a 11 letartóztatottból már csak három ügyében nem született ítélet. Isai Scheinberg, a Star alapítója, Paul Tate, a Star pénzügyi igazgatója és az Ultimate Bet társalapítója, Scott Tom vár még ítéletére.

 
Címkék: póker,