Black Caviar megverte Frankel-t

2012-07-17
A világ két legnagyszerűbb lova, Black Caviar és Frankel valószínűleg sosem fog megmérkőzni egymással a lóversenypályán, de az ausztrál csodakanca, a világ leggyorsabb sprintere most mégis legyőzte a világ legmagasabbra értékelt lovát.

 

A Hong Kong Jockey Club a szezon utolsó versenye után vasárnap nyilvánosságra hozta év végi díjazottjainak listáját. A Legnagyrabecsültebb Tengerentúli Ló kategória nyertese: Black Caviar.

A 22 verseny óta veretlen ausztrál szupersprinter a 165.884 szavazatból 88.409-et szerzett meg, jócskán felülmúlva ezzel Frankel-t (27.520) és az angol Derby hősét, Camelot-ot (8.151).

Black Caviar egyébként Royal Ascot-i kiruccanása után már hazatért Ausztráliába, jelenleg még karanténban van Melbourne-ben.

 

A King’s Stand Stakes nyerő Little Bridge-et választották Hong Kong Legnépszerűbb Lovának, második Ambitious Dragon, harmadik pedig Lucky Nine lett. Little Bridge-et ezen a napon Champion Sprinter-ré is koronázták.

Ambitious Dragon lett Hong Kong 2011/12 Év Lova díjazottja, ezzel zsinórban másodjára nyeri el ezt a díjat. John Size-t hetedik alkalommal köszöntötték Champion Trénerként, Douglas Whyte pedig 12. éve folyamatosan nyerte a zsokék championátusát. 

 
Címkék: lóverseny,