Black Caviar megérkezett Angliába

2012-06-08
Black Caviar - az ausztrál sprinterkirálynő, a világ leggyorsabb versenylova- 30 órás utazás után tegnap délután érkezett meg a londoni Heathrow repülőtérre.

 

Black Caviar a Singapore Airlines teherszállító gépével érkezett meg Anglia legnagyobb repülőterére, egy rövid szingapúri és egyesült arab emirátusi megálló után, a speciálisan erre az útra számára tervezett Lycra dresszben, mely a vérkeringést és az izomzat mihamarabbi regenerálódását segíti.

A repülőgépről egy lószállító autóba szállt át, amivel már a közúton utazik Newmarket-be, az Abington Place istállóba, ahol 3 hetes angliai tartózkodása alatt fog lakni. 

 

Black Caviar emberi léptékkel nem éppen első osztályú körülmények között utazott, hiszen szállító ketrece olyan kicsi volt, hogy meg sem tudott benne fordulni, ez persze nem véletlenül volt így – azért tervezték így, hogy ezzel minimalizálják a ló mozgását, és csökkentsék a sérülések lehetőségét.

A 21 verseny óta veretlen kanca még sosem utazott ezelőtt repülőn, de a hírek szerint jól viselte a hosszú repülőutat.

„A repülőgépbe való beszálláskor  meglehetősen éberen figyelte, hogy mi történik“ mesélte Chris Burke, a ló szállítását végző cég igazgatója. „Azonban amint mindenki leszállt, és magára hagyták, elég szépen megnyugodott.”

Burke elmondása szerint az utazás mindenféle incidens és késedelem nélkül zajlott le.

A ló trénere Peter Moody úgy szervezte, hogy a Black Caviart Peter Angus állatorvos, Tony Haydon istállóvezető, és Paddy Bell munkalovas végig a lóval legyen az út során. A tréner még Black Caviar kedvenc tápjából is küldött egy rakattal Angliába a múlt héten.

 

Moody hangsúlyozta, hogy ahhoz, hogy Black Caviar valóban induljon a Royal Ascot-on, előbb meg kell bizonyosodnia arról, hogy semmiféle sérülést nem szenvedett a hosszú út során.

„Ha nem teljesen tökéletes állapotban érkezik meg, egyetlen lépést sem fog tenni az angol pályán. Ha nem utazik jól, és nem vagyok 100%-ig elégedett vele, lesz egy jó vakációnk Angliában, de nem fogjuk versenyezni látni.” – mondta.

Moddy még elmondta, hogy Black Caviar csúcsformára hozó tréningje lényegében befejeződött már mielőtt elhagyták Ausztráliát, így az Ascot-ig már nem fog dolgozni.

 

A csodakanca június 23-án a Diamond Jubilee Stakes-en fog futni, ahol legfőbb favoritként, 1:2-es odds-szal indul, és ez a csekély odds még mindig jóval nagylelkűbb, mint azok, melyeket Ausztráliában szokott kapni.

Black Caviar győzelmében valójában senki sem kételkedik, ezért a kérdés már sokak számára csak az, hogy hány hosszal fog nyerni a kanca – a Coral fogadóiroda 6-1-es odds-szal kínálja fogadásra azt, hogy Black Caviar öt, vagy annál több testhosszal nyeri a Diamond Jubilee-t.

 

Címkék: lóverseny,