Black Caviar ma indul világhódító útjára

Nemzeti hősként ünneplik Ausztráliában Black Caviart. Royal Ascott-i futamát kivetítőkön lehet majd nézni, a legapróbb mozzanatára újságírók és tévések hada özönli el az istállót és környékét.

 

Black Caviar még sohasem repült, nagy is az izgalom a rajongói és persze a tulajdonosai körében. A repülőútra speciális testhez simuló ruhát kapott, mely a hosszú út során "összetartja" az izmait, stimulálja a vérkeringését. 

 

 Black Caviar speciális kompressziós mezében (Fotó: John Woudstra)

 

Peter Moody, a szuperkanca trénere elmondta, hogy a lycra mez ötletét John McNair lóversenytrénertől és a világbajnok gátfutó Sally Pearson-tól kapta. "Meglehetősen hajlamos a lágyrész sérülésekre, izomszakadásokra” – mondta Moody.

A sztártréner elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy az utazás ne legyen megrázkódtató az 5 éves kanca számára. A 30 órás út alatt egy állatorvos és egy segédedző lesz vele végig, hogy megnyugtassák, ha izgatottá válna. Luke Nolen zsoké szerint Black Caviar nagyon fegyelmezetten tud viselkedni, szerinte nem lesz semmi baj vele az úton.

Ez lesz a kanca első repülőútja, és Moody valamint a ló tulajdonosai számára a repülés lesz a legidegtépőbb az egész Royal Ascot kaland során.

Az izgalom nem alaptalan: fontos, hogy az ausztrálok adu-ásza a legjobb formában érkezzen meg Angliába, hogy a június 23-án rendezendő Diamond Jubilee futamon megmutassa a világnak: nem csak hazájában verhetetlen.

 

A május 12-én, sorrendben a 21. győzelmét arató Black Caviar azóta keményen edzett, és szép időket futott. Moody szerint Ascott-ban a futam előtt már nem lesz olyan keményen meghajtva.  „Nem akarom trenírozni a következő két hétben. Csak kimegy és galoppozik egy kicsit, de semmi nagyobb munkát nem fog végezni.” - nyilatkozta a tréner.

 

Black Caviar a világ első számú lova, és Moody teljes mértékben azt várja, hogy megnyeri a Diamond Jubilee-t is. „A tények és adatok azt mutatják, hogy nincs olyan ló a világon, aki meg tudná verni.” mondta. Angliában egyetértenek ezzel: Black Caviar a Diamond Jubilee 1-2-es favoritja.

Minden eldől 23-án és nekünk még csak éjszakázni sem kell, ha meg akarjuk nézni a futamot...
 
Címkék: lóverseny,