Black Caviar először 1400 méteren

2012-02-09
A veretlen ausztrál csodaló, Black Caviar szombaton életében először áll rajthoz 1400 méteres futamon, a 400.000 dolláros díjazású C.F. Orr Stakes-en Caulfield-ben.


A gyönyörű kanca 8 kihívóval néz szembe ezen a Group 1-es futamon - ha ismét sikerül nyernie, ez lesz a 18. veretlen versenye. Meglehetősen erős mezőny áll rajthoz, Black Caviar ellenfele lesz például a Caufield Cup nyertes Southern Speed, a G1 győztes Efficient valamint Playing God is. 


Black Caviar trénere, Peter Moody nyerte az előző két Orr Stakes-t Typhoon Tracy-vel, az idei versenyen itt lesz a szintén általa felkészített Doubtful Jack is. 


Black Caviar zsokéja Craig Williams lesz, szerinte ez lesz a veretlen ló legizgalmasabb versenye, hiszen eddig csak 1200 méteren futott, ráadásul a mezőnyben ott lesz a tavalyi Caufield Cup győztese is.


Forrás: Facebook


Elképzelhető, hogy a csodakanca a szombati verseny után egy héttel ismét rajthoz áll, mivel Moody fontolóra vette, hogy indítja a február 18-i Lightning Stakes-en is Flemington-ban.


“Futni fog az Orr-on, aztán két héttel később a Futurity-n, a Lightning Stakes meg pont közte van. Nem zárom ki egyiket sem.” mondta.


Egyelőre úgy tűnik, hogy idén – életében először – hazáján kívül is bemutatják Black Caviar-t. Elsődleges célként a Royal Ascot utolsó versenynapján megrendezésre kerülő Diamond Jubilee van megjelölve, de elképzelhető egy dubai-i szereplés is. 


Trénre szerint Dubai mellett szól, hogy félúton van Anglia felé: „Ha egyenesen Londonba mennénk, az egy két megállós, 33 órás utazás lenne, és ez nagyon megerőltető egy ló számára.” mondta Moody. „Dubai ellen szól viszont, hogy ebben az esetben a ló 3-4 hónapra távol lenne az otthonától. Távol lenne tőlem, a zsokéitól, a gondozóitól, az állatorvosától, a patkolójától. Ott is meglennének ezek a dolgok, de akkor is egy más helyzet lenne, ő pedig egy kanca, aki igényli a törődést. Ez nagy ellenérv, és itt is rengeteg nagy verseny van, mint pl. a TJ Smith, a két Group 1 futam Adelaide-ben, a William Reid, és a Newmarket.”


Moddy nemrégiben tartott megbeszélést Black Caviar tulajdonosaival, és megegyeztek abban, hogy nyitva tartják a lehetőséget. Moddy szerint, ha úgy döntenek, hogy Black Caviar elmegy Dubai-ba, egy versenyen fog indulni, a 2 millió dolláros Golden Shaheen-en, amit március 31-én rendeznek Meydanban tapetán.


Címkék: lóverseny,