Búcsúturnéra indul Black Caviar?

2012-08-03
Trénere legutóbbi nyilatkozata szerint a világ legnagyszerűbb versenylova, Black Caviar visszavonulása előtt valószínűleg “nagyszabású búcsúturnéra” indul hazájában, Ausztráliában.

 

Black Caviar trénere, Peter Moody tegnap azt nyilatkozta, hogy az az álma, hogy a csodakanca egy nagyszabású végső versenyturnét tegyen Melbourne, Sydney és Brisbane érintésével.

Az már biztos, hogy az idei ausztrál Spring Carnival futamait kihagyja, amiben természetesen közrejátszik a júniusban az Ascot-on szerzett sérülése.

 

Black Caviar eddigi karrierje során 22 futamon indult, melyet zsinórban megnyert (köztük 12 Group 1 minősítésű futamot), és több, mint 6,8 millió dollár pénzdíjat gyűjtött be.

“50 millió dolláros kérdés, hogy vajon versenyezzen-e még, és őszintén mondom, hogy fogalmam sincs.” mondta Moody.

Black Caviar-t nagy valószínűséggel idén másodszorra is Ausztrália championjává választják, és ezzel olyan többszörös championátussal rendelkező kancákhoz csatlakozik, mint Miss Andretti (2006-07), Makybe Diva (2004-05 and 2005-06), és Sunline (1999-2000, 2000-01 and 2001-02).

 

Moddy óvatos a ló jövőjét illetően, nem mondott semmi biztosat azzal kapcsolatban, hogy melyik brisbane-i futam lehet az, melyre neveznének.

„Négy vagy öt hét múlva kimegyek a kifutójához, megnézem, és igent vagy nemet mondok a további versenyzéssel kapcsolatban.” – mondta. „A tulajdonosok azt fogják tenni, amit javaslok.”

“Az az álmom, hogy tegyünk egy utolsó nagy turnét Melbourne-ben, Sydney-ben és Brisbane-ben. Nagyon szeretnék egy ilyesmit. Ha azt látom, hogy ez benne van a lóban, akkor megcsináljuk. Ha azt látom, hogy nincs rendben, akkor lefutotta az utolsó versenyét. Jelenleg a javaslatom az, hogy idén még ne álljon tenyésztésbe. Karácsony környékéig felkészítem, és ha úgy látom, hogy rendben van, akkor februárban versenyeztethetjük. Ha nem, akkor a 2013-as tenyészidényig a kifutóban marad.”

 
Címkék: lóverseny,