Black Caviar - újabb győzelem, újabb rekordok

2013-04-13
Az ausztrál csodaparipa ma reggel 25-re növelte veretlenségi sorozatát, miután lesöpörte kihívóit a Sydneyben megrendezett TJ Smith Stakesben.

 

25. győzelmével egyben megszerezte 15. Group 1 szintű győzelmét is, és ezzel megdöntötte a legendás Kingston Town 70-es évek végén, 80-as évek elején beállított rekordját. Black Caviar már kész rekorddöntő gépezetté vált, hiszen most szerezte sorozatban nyolcadik Group 1 szintű győzelmét, mely új ausztrál rekord. Az előzőt Bernborough tartotta 1946 óta.

 

Black Caviar legutóbb 2011-ben indult ezen a futamon, akkor Hay List-et verte a célban három testhosszal, miután az egyenesre fordulva még Hay List vezetett előtte ugyanennyivel. Ezúttal nem volt szükség ilyen heroikus véghajrára, pedig idén az eddigi egyik legerősebbnek mondott mezőnnyel nézett szembe - Black Caviar a megszokottnak mondható könnyedséggel lépett el a mezőnytől a teltházas Randwick-i versenypályán.

 

Nelly - ahogyan az istállóban szólítják a lovat - ezzel a futamgyőzelemmel karrierje során már több, mint 8 millió dollárt keresett tulajdonosainak.

 

 

Címkék: lóverseny,