Beszorultak szállodájukba az Orosz Pókertorna résztvevői Kijevben

2014-02-21
Nem túl rózsás a helyzet Kijevben, az Orosz Pókertotna (RPT) résztvevőit felszólították, hogy saját biztonságuk érdekében ne hagyják el a rendezvény helyszínét.

 

Február 17 és 26 között kerül megrendezésre az Orosz Pókertorna Kijevben. A rendezvény honlapján január 30-án nagy örömmel adnak hírt arról, hogy a kedélyek megnyugodtak a városban, a kormány megegyezésre jutott a tüntetőkkel, így nem lehet probléma a rendezvény lebonyolításával.

 

A Kelet Európából, Izraelből és Törökországból érkező vendégek a Kreschatyk Hotelben foglaltak szobát, a verseny kezdete előtt 1 nappal, 16-án már kis híján teltház volt a létesítményben. 18-án azonban már arról értesítik a résztvevőket, hogy lehetőség szerint ne hagyják el a hotel területét a megmozdulások miatt, és a szervezők költségén a hotelben felszolgált vacsorára hívják az ott lévő pókereseket.

 

A szálloda a város szívében található, a harcok a közvetlen közelében zajlanak, így a szervezők a 150 játékos érdekében legjobbnak látták lezárni a kapukat.

 

A pókertorna igazgatója, Oleg Udovenko így nyilatkozott az aktuális helyzetről tegnap: "Sok mindent nem tehetünk. Várunk, és megpróbáljuk a bentlévőket higgadtan tartani, még akkor is, ha nem a legjobb a hangulat odabent. Az emberek megpróbálnak a pókerre figyelni. Bezártuk az ajtókat, és senkit nem engedünk se ki, se be."

 

Erősen megkérdőjelezhető, hogy a kívülről beszűrődő zajok mellett a résztvevők vajon mennyire tudnak a pókerre koncentrálni. Biztosan lesznek nyertesek és vesztesek, ám kétség kívül senki sem fog szívesen visszaemlékezni a városban töltött napokra.

 

 

Címkék: póker,