Beszáll a valódi pénzes pókerbe a Zynga

2012-07-30
A világ legnagyobb mobil játékhálózatát, többet közt a legnépszerűbb facebookos pókerjátékot üzemeltető Zynga 2013-ra tervezi valódi pénzes platformjának beindítását.

 

A Zynga játékaival naponta 72 millió felhasználó játszik (23 százalékkal több, mint tavaly), ebből 33 millió valamilyen mobil eszközön keresztül.

A játékfejlesztő a FarmVille és Zynga Poker játékaival lett népszerű, ezekkel a játékokkal több millió játékos játszik napi rendszerességgel. A vállalat olyan fizetős játék segédeket is piacra dobott, melyekkel gyorsítható a játékban való előrehaladás. A FarmVill-ben például a játékosok krediteket vásárolhatnak, amivel aztán bizonyos felszereléseket vagy területeket vehetnek a játékban. 

 

Azonban az elmúlt években a Zynga ezen játékokból való bevételei csökkentek, így a vállalat új bevételi források után nézett, és a hónap elején tendert hirdetett egy valódi pénzes platform beszerzésére, melyre számos nagy online játékfejlesztő adta be pályázatát. Ekkor jelentek meg az első hírek arról is, hogy a Zynga szóbeli megállapodást kötött az Ongame-mel a svéd pókerhálózat megvásárlásáról – ez tekinthetjük a Zynga első konkrét lépéseként a valódi pénzes szerencsejáték piacon történő megjelenéshez.

 

Mark Pincos, a Zynga vezérigazgatója a napokban egy konferenciabeszélgetésen megerősítette, hogy a vállalat 2013 első félévében elindítja első valódi pénzes pókerjátékát. Elmondta, hogy a játékot valószínűleg nem az USA-ban indítják útjára, hiszen az USA legtöbb államában még továbbra is illegális a valódi pénzes online szerencsejáték.

 

Meglehetősen nagy üzletnek ígérkezik a Zynga új lépése, hiszen a pénzügyi jelentések szerint 2012. második negyedévében a cég nettó 291,5 millió dollár (havi 97,1 millió dollár) bevételt ért el az online szerencsejátékokból. Összehasonlításképpen 2011-ben a Bwin.Party, mely a második legnagyobb pókeroldal, a Party Poker tulajdonosa, körülbelül 261,9 millió dollár nettó bevételt ért el csak a három online pókerterméből (online kaszinó- és egyéb játékaiból további nettó 323,12 millió dollárt). Havi szinten tehát a Bwin.Party online pókerjátékokból származó bevétele 21,8 millió dollár, ami 22 százaléka a Zynga havi bevételeinek, melyek a valódi pénzes játékok beindításával minden bizonnyal még tovább nőnek. 

 
Címkék: online játék, póker,