Berecz Anna és Knoch Viktor is befejezi

2014-02-21
Pénteken újabb két magyar, Berecz Anna és Knoch Viktor is befejezi szereplését a szocsi téli olimpián: előbbi az alpesi sízők női műlesikló számában, utóbbi a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres távján szerepel majd.

 

A téli játékokon harmadszor szereplő Knoch negyeddöntős futamában szerepel majd az 1000 méter holland bronzérmese, Sjinkie Knegt, illetve a szám világbajnoki címvédője, a kínai Liang Ven-hao, de harmadik riválisa, az orosz Szemjon Jelisztratov sem tűnik könnyen legyőzhetőnek, így nagy bravúr kell a továbbjutáshoz. 

 

A sportág utolsó olimpiai versenynapján női 1000 méteren és az 5000 méteres férfi váltóban is érmeket osztanak, de ezekben nem érintettek a magyarok.

 

Berecz Anna az alpesi sízők valamennyi számban rajthoz állt, ötkarikás célkitűzését, miszerint jobban szerepeljen vancouveri teljesítményénél, már elérte szuperkombinációban, de azóta saját bevallása szerint nem sikerültek jól a versenyei. A női műlesiklás nagy esélyese a szakági világkupában fölényesen vezető amerikai tinisztár, a mindössze 18 éves Mikaela Shiffrin. Nagy riválisa lehet a svéd Frida Hansdotter, illetve a szlalom koronázatlan királynője, a szakág történetének legtöbbszörös vk-győztese, a Vancouverben ezüst-, Torinóban bronzérmes osztrák Marlies Schild.

 

További három számban osztanak még érmeket pénteken: a síakrobatáknál női krosszban, a sílövőknél a 4x6 km-es női váltóban hirdetnek győztest, illetve befejeződik a férfi curlingtorna.

 

A legnagyobb érdeklődés azonban kétségkívül a férfi jégkorongtorna két elődöntőjét övezi majd, ugyanis igazi rangadókra kerül sor: előbb a finn-svéd észak-európai, majd az amerikai-kanadai észak-amerikai összecsapást rendezik meg.

 
Forrás: MTI
Címkék: olimpia, téli sportok,