Beperelte egy játékos a fogadóirodát egy félrehallott tét miatt

2021-07-28
A londoni legfelsőbb bíróság tárgyalja annak a játékosnak az ügyét, aki azt állítja, hogy a Paddy Power fogadóiroda 286 ezer fonttal (tehát úgy 120 millió forinttal) tartozik neki, miután félrehallották az egyik fogadását.

 

2019 szeptemberében, a 44 éves James Longley felhívta a Paddy Power telefonos szolgáltatását azzal a szándékkal, hogy egy 1.300 angol font értékű Each-Way fogadást tegyen a Redemptive nevű lóra a Wolverhampton pályán lévő versenyre.

 

A szolgáltatónak a tét mérete miatt engedélyeztetnie kellett a fogadást, azonban tévedésből 13.000 font each-way-ként (összesen 26.000 font) jelentette azt az engedélyeztető felé. Longley elfogadta a fogadást – állítása szerint azért, mert a Paddy Power „ellenajánlataként” értelmezte azt. Ez 286 ezer font nyereményre jogosította volna fel, ha Redemptive első helyen ér célba, de Longley szerint a fogadóiroda meglógott a fizetés elől.

 

Az iroda ugyanis nem hajlandó kifizetni a nagyobb tétre vonatkozó nyereményt, az ászf „téves” záradékára hivatkozva.

 

James Longley

 

A Paddy Power ügyvédje, Kajetan Wandowicz azzal érvelt, hogy - a kontextus és Longley reakciója alapján - a felperes nem vette észre a nagyobb tét említését. Állítása szerint Longley csak akkor jött rá a különbségre, mikor később megnézett egy alkalmazást a telefonján. Ez azt jelentette, hogy a felek más-mást értettek a megbízás alatt, így nem jött létre érvényes szerződés közöttük – állítja Wandowicz.

 

„Hihetetlen, hogy egy nagyon intelligens és szofisztikált fogadó, akinek épp most mondták, hogy elfogadták a kért fogadását, ellenajánlatként tekintené egy másik pénzösszeg említését.” – tette hozzá Wandowicz.

 

Longley ügyvédje, Mark James elmondta, hogy legtöbb ember számára a tét hirtelen tízszeresére növekedése feltűnő lenne. Ügyfele gazdagsága és szerencsejáték szokásai azonban teljesen hihetővé teszik. Longley a The Sun című lap szerint többszörös milliomos - vagyonát az Utility Bidder elnevezésű cégének eladásából szerezte.

 

James szerint a Paddy Power lelkesen elfogadta a fogadást, mert úgy vélték, Longley a veszteségeit igyekszik orvosolni: a felperes aznap már 19 ezer fontot veszített a Paddy Powernél a 78 ezer fontnyi nyitóegyenlegéből.

 

“Őszintén – egy 13.000 fontos each-way fogadásról beszélünk. Így értette Mr. Longley, így értette a telefonos operátor, és ezt a fogadást engedélyezte a Paddy Power hitelesítője. Nagyon szokatlan végkifejlet lenne, ha mindnyájan tévednének.” – közölte James.

 

A bíró egy későbbi időpontban dönt az ügyben.