Bemutat a PayPal a német online kaszinóknak

2019-09-02
Módosította a PayPal a Németországra vonatkozó szolgáltatási feltételeit, amely azt fogja eredményezni, hogy megtiltják a népszerű online fizetési rendszer használatát olyan termékek tranzakcióinak feldolgozására, amelyek nem legálisak abban a joghatóságban, amelyben használják.

 

Mivel az online kaszinójátékok Schleswig-Holstein tartomány kivételével tiltottak, a szabály lényegében megtiltja a PayPal használatát az ország többi részében történő online szerencsejáték-célú fizetésekhez – írja az iGamingBusiness.

 

A módosítás – mely október 21-én lép életbe – azt is tartalmazza, hogy „amennyiben nem biztos benne, hogy az adott ajánlat engedélyezett-e, meg kell bizonyosodnia arról, hogy legális, mielőtt a PayPal szolgáltatását használja.”

 

A PayPal szerint a hozzáadott szakasz valójában a felhasználói megállapodás 9.1. pontjának egyértelműsítése, amely már eddig is megtiltotta az ügyfeleknek az „alkalmazandó törvény, szerződés vagy rendelet megsértését”.

 

Júniusban Alsó-Szászország (Niedersachsen) kiadta az ország első, pénzforgalmi szolgáltatót sújtó szövetségi blokkoló végzését. A meg nem nevezett társaságot, melyről sokan úgy vélik, hogy a PayPal, felszólították arra, hogy hagyja abba azon szolgáltatókkal való együttműködést, melyek online kaszinójátékokat, pókert és lottó fogadásokat kínálnak a német piacon. Alsó-Szászország belügyminisztériuma, amely a fizetési blokkolás ellenőrzéséért felelős az összeg németországi tartományban, figyelmeztetést küldött számos más pénzforgalmi szolgáltatónak is az illegális szerencsejátékokkal kapcsolatban.

 

Mindez az után, hogy a CLLB ügyvédi iroda idén júliusban kereset nyújtott be a fizetési szolgáltatási óriás ellen egy olyan ügyfél nevében, aki több online szerencsejáték szolgáltatónál is veszített pénzt. A Handelsblatt című üzleti lap szerint a CLLB azt állította, hogy mivel ezeknek a szolgáltatóknak nem volt engedélyük, a PayPalnak nem kellett volna elfogadnia a téteket, és ennek eredményeként a társaságnak vissza kell térítenie a felperesnek a veszteségeit. Az ügy folyamatban van. 

 

A PayPal döntése azt sejteti, hogy a német hatóságok szigorúan végrehajtják a szerencsejátékokról szóló harmadik tartományok közötti szerződést. A jogszabályt minden német állam 16 miniszterelnöke aláírta, de azt az év vége előtt meg kell erősíteni, hogy 2020. január 1-től hatályba léphessen. A rendelet várhatóan 2021. június 30-ig marad életben , amikorra az állam vezetői új, felülvizsgált szabályozási keret bevezetésére törekszenek, amely felváltja az Állami Szerződést és Schleswig-Holstein liberális modelljét.