Belháború: Ecclestone Webber bosszúját jósolja

2013-03-26
A Forma-1 főnöke a Red Bull által kiadott utasításról azt mondta, nincs szükség ilyenre a vb korfai szakaszában.

 

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája a továbbiakban nem számíthat majd csapattársa, Mark Webber segítségére a vasárnapi Malajziai Nagydíjon történtek miatt.

 

A szepangi futamon a 25 esztendős Vettel annak ellenére előzte meg Webbert néhány körrel a leintés előtt, hogy az istálló vezetői a boxból arra utasították, maradjon a második helyen. A GP-t Vettel nyerte, Webber második lett, míg a harmadik pozícióban Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája ért célba úgy, hogy mögötte haladó csapattársának, Nico Rosbergnek a csapatfőnök Ross Brawn nem engedélyezte az előzést.

 

„Talán elérkezik még az a pont, amikor Vettelnek jól jön majd Mark támogatása, de nem hiszem, hogy az ausztrál ezek után segíteni fog neki” - vélekedett a történtekről Ecclestone a The Telegraph című napilap keddi számában.

 

A brit üzletember nemtetszésének adott hangot, amiért a Forma-1-es idénynek már a második futamán vihart kavart a csapatutasítás.

 

„A vb korai szakaszában nincs szükség az ilyesmire, mindegy, hogy melyik istállóról beszélünk” - mondta Ecclestone, aki ugyanakkor élesen kritizálta a Mercedes vezetőit. A Forma-1 ura úgy fogalmazott, csalódott volt azért, mert Rosberget nem engedték előzni, Ross Brawn döntését pedig egyenesen ostobának nevezte.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: autóverseny, forma1,