Belgiumban már elkezdték letiltani az engedély nélküli pókertermeket

2012-02-11
Belgium kiadta első online szerencsejáték-engedélyét és egyben nyilvánosságra hozta az illegálisan szolgáltató pókertermek nevét.


A www.pokerstars.be lett az első online pókerterem, amelyet hivatalosan is teljes engedélyt kapott a belga szerencsejáték-felügyelettől. A belga törvények szerint az online engedélyért folyamodó cégeknek társulniuk kellett egy belgiumi élő kaszinóval, így a PokerStars a Circus Groupe hálózatba tartozó Casino de Namurral együtt hozta létre a tesztüzemmódban már 2011-ben működő pokerstar.be-t. A belga játékosokat nem különítik el a többiektől, játszhatnak a nemzetközi versenyeken, például a Sunday Millionon vagy a World Championship of Online Pokeren, valamint a készpénzes játékokban is. Korábban ideiglenes engedélyt kapott a francia Partouche.be és a GPWin.be domain alatt működő belga GoldenPalace.be is, így várható, hogy hamarosan ők is teljes engedélyt kapnak.

A belga szerencsejáték-felügyelet szerint 2012 kezdettől csak teljes engedéllyel rendelkező cégek kínálhatnak online szerencsejátékot Belgiumban, és a felügyelet meg kívánja akadályozni, hogy a licenc nélküli cégek elérjék a belga játékosokat. Ennek érdekében hozta nyilvánosságra az úgy nevezett "fekete listát", amelyen ezek a cégek szerepelnek. A négy legnagyobb internet-szolgáltatótól azt várják, hogy akadályozza meg e domainek elérérsét a DNS vagy az IP blokkolásával. Tíz online kaszinó bingózó és pókerterem került eddig a listára, köztük olyan jól ismertek, mint a 888.com, az tPoker.be, az iPoker hálózatba tartozó Chilipoker.com és a TitanPoker.be. A Chilipoker vezér-igazgatója, Alexandre Dreyfus szerint a Chilipoker.com hibásan jelent mega listán, mivel a terem nem fogad belga játékosokat.

Érdekes, hogy az átmeneti engedéllyel rendelkező, és a fekete listások közül is hiányzik a bwin.Party, amely Franciaországban és Olaszországban is működtet engedélyezett termet. Bár a vállalat szerint a belga szabályozás ellentétes az Európai Unió törvényeivel, nemrég bejelentette, hogy engedélyért folyamodik.

Forrás: onlinepoker.hu

Címkék: jogi háttér, póker,