Beindultak az online nyerőgépek Olaszországban

2012-12-05
Hétfőn elindultak az első nyerőgép játékok a szabályozott olasz online szerencsejáték piacon, miután a liszensszel rendelkező szolgáltatók megkapták a jóváhagyást az olasz szerencsejáték felügyelettől (AAMS).

 

Az AAMS 53 szolgáltatónak adott engedélyt, összesen 1.409 játék beindítására. A hétfő reggel ringbe szállt szolgáltatók közt ott van a piacvezető Lottomatica, mely eddig az asztali típusú kaszinójáték piac több, mint 25 százalékát tudhatta magáénak; a második legnagyobb szolgáltató, a bwin.party , valamint a 888 és a William Hill is.

 

Az olasz hatóságok ezzel a lépéssel az egyre zsugorodó online szerencsejáték piacot szándékoznak megtámogatni, hiszen a nyerőgépek offline formája a tavalyi évben a szerencsejáték bevételek több, mint felét szolgáltatták.

A hatástalan IP-cím blokkolás, a magasabb adók és az offshore oldalakhoz képesti szűkebb választék miatt az olasz online szerencsejáték piac az elmúlt hónapokban folyamatosan zsugorodott. Az AAMS által szolgáltatott legutóbbi adatok szerint az online szerencsejátékokból származó bevétel augusztusban a tavalyi évhez képest 11,3 százalékkal csökkent.

Az olasz hatóságok nemrégiben számos új játéktípust engedélyeztek az online piacon, többek között a fogadási tőzsdéket, a fast-fold pókert és a virtuális fogadást.