Babos jövőre wimbledoni bajnok szeretne lenni

2014-07-16
Jövőre szeretné felülmúlni az idei, párosban szerzett második helyet a wimbledoni bajnokságon Babos Tímea, akinek a személyében 1986 óta először vívott magyar teniszező Grand Slam-döntőt.

 

A 21 éves magyar játékos, aki a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán jutott be a fináléba Londonban, kedden sajtótájékoztatón kijelentette: "mindig is a wimbledoni volt a kedvenc versenyem, mostantól pedig különösen az lesz".

 

Hozzátette, hogy hihetetlen érzés volt a centerpályán játszani, nagyon örül annak a tálnak, amelyet a második helyért kapott, de jövőre szívesen elcserélné egy győztesnek járó trófeára.

 

A világranglistán egyesben 98. teniszező elmondta, francia partnerével - akivel junior koruk óta ismerik egymást - az a céljuk, hogy ott legyenek az év végi WTA-világbajnokságon.

 

"A páros sikerek löketet adhatnak az egyéni szereplésemnek is, bíztató, hogy amióta áprilisban a monacói Thomas Drouet átvette az edzéseim irányítását, pozitív a mérlegem egyéniben és párosban is" - jelentette ki, hozzátéve: jövő hétvégén Vancouverbe utazik, majd Cincinnati, New Haven és a US Open következik, aztán három kínai tornán vesz részt.

 

Édesapja, Babos Csaba a versenyeztetés anyagi hátteréről elmondta, a pénzdíjak nyilvánosak, ám sokan elfelejtik, hogy az eredmények mögött tíz év kemény munka van, ráadásul a jövedelmeket csökkentik az adók és az egyéb költségek - például az utazás, orvos, edző, pszichológus, húrozás - is.

 

"Egy játékosnak tíz éve van arra, hogy tőkét halmozzon fel" - hangsúlyozta.

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,