Azonnal felmondott munkahelyén az újdonsült lottómilliárdos

2020-11-27
Azonnal nyugdíjba vonul az a wisconsini férfi, aki 120 millió dollárt, azaz úgy 36 milliárd forintot nyert a Mega Millions lottón.

 

Adrian Tongson azt nyilatkozta, hogy több héttel a sorsolást követően vette csak észre, hogy ő nyerte meg a Mega Millions lottó szeptember 15-i jackpotját. Tongson, aki már évek óta rendszeresen lottózik, csak november 10-én jelentkezett a lottótársaságnál a nyereményéért. 

 

“Függetlenül attól, hogy az ember mennyit költ, csak egy szelvény kell a nyeréshez.” – áll Tongson sajtónyilatkozatában. „Ezzel nyertem.” A szerencsét hozó számok a 25, 28, 38, 59, 62 + 22 voltak.

 

Tongson az egyösszegű nyeremény-kifizetést választotta az évjáradék helyett, így körülbelül 95,4 millió dollárt fog kapni, melyből a szövetségi és állami adók levonása után úgy 65,2 millió dollárja marad. 

 

Annak a lottózónak a tulajdonosa is jól járt, ahol a nyertes szelvényt vették, 100 ezer dolláros bónuszt kapott a lottótársaságtól (fotó: Wisconsin Lottery)

 

A két nagy amerikai lottó, a Mega Millions és a Powerball  is változtatásokat volt kénytelen bevezetni a világjárvány miatti forgalom-visszaesés miatt. Mindkét lottó esetén módosították a kezdő jackpot kiszámításának módszerét, és a halmozódás mértékét, tehát azt, hogy mennyivel nő a jackpot összege egyik sorsolásról a másikra, ha nincs telitalálatos.  Tavasz óta mindkettő a szelvényértékesítés volumenétől és a kamatlábaktól függ – és idén közel sem voltak már olyan őrületes halmozódások, mint amit korábban megszokhattunk. 

 

Ettől függetlenül jelenleg is a Mega Millions kínálja a világ legnagyobb lottófőnyereményét, a pénteki sorsoláson már 214 millió dollár, azaz úgy 65 milliárd forint várja leendő gazdáját. Ettől nem olyan sokkal marad el a másik nagy amerikai lottó, a Powerball a maga 202 millió dollárjával (61 milliárd forint). Az összeurópai EuroMillions lottó még úgy is a dobogó harmadik helyre fér csak fel, hogy jelenleg az EuroMillions Szupersorsolás miatt megnövelt jackpotot, 162 millió eurót (58 milliárd forintot) kínál a péntek esti sorsoláson – igaz a kedvezőbb adózás miatt ebből még így is több marad a leendő nyertesnek, mint amerikai társai esetében.