Az új magyar lottómilliárdos még a rokonainak sem árulta el, hogy nyert!

2014-05-12
A 2014. március 15-i hárommilliárd forintos Ötöslottó jackpot nyertese a Pénzcentrum.hu információi szerint kitöltötte a Szerencsejáték Zrt nagynyertes kérdőívét, melyből megtudhatunk pár dolgot az illetőről.

 

Magyarországon a lottónyerteseknek nem kell felfedniük a kilétüket, viszont ha akarnak, kitölthetnek egy kérdőívet, a válaszokat pedig aztán a Szerencsejáték Zrt. nyilvánosságra hozhatja. Ez történt a márciusi lottónyertes esetében is, aki Dorogon vásárolta meg a szerencsés szelvényt. 

 

A nyertes több mint 20 éve lottózik, néha sorsjegyeket is kapar, és saját szisztémája van a nyerőszámok megtippelésére. Családjával közösen játszott márciusban, amikor eltalálta a számokat. Amikor ellenőrizte a szelvényt, nem akarta elhinni, hogy nyert, azt írta, hogy sokkoló, letaglózó élmény volt, amelyből napokig nem tért magához.

 

A szelvényt rengetegszer leellenőrizte, mire elhitte, hogy valóban ő nyert. Azóta sem tudta igazán megünnepelni a nyereményt, még időre van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza. A rokonainak egyelőre nem árulta el, hogy nyert. Anyagi helyzetéről annyit tudni, hogy korábban éppen csak kijött a havi jövedelméből. A nagy nyeremény ellenére is szeretne a földön maradni, nem adja fel jelenlegi életformáját, csak jobban és nyugodtabban akar élni. A munkáját megtartja, és valószínűleg nem költözik el a lakóhelyéről sem. Pénzügyi befektető segítségét is igénybe veszi majd, de úgy gondolja, pszichológus segítségére nem lesz szüksége, mert fel tudja dolgozni az élményt.

 

"A nagynyertesek általában nem vállaljak fel kilétüket. Ha megkérdezzük barátainkat, rokonainkat, vagy akár önmagunkat, mi kiállnánk-e nyilvánosság elé, hogy milliárdosok lettünk; a válasz szinte kivétel nélkül: nem. Aki megpróbálta - mint legutóbb a Skandináv lottó nyertese - megbánta" - mondta a Pénzcentrum.hu-nak Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője.