Az online póker legnagyobb nyertesei és vesztesei 2013-ban

2014-01-10
A tavalyi évben Niklas Heinecker zsebelte be a legtöbbet online pókerből, és Gus Hansen volt az, aki a legtöbbet veszítette. De lássuk a számokat…

 

Miután Niklas “ragen70” Heinecker 2013 utolsó negyedévében is folytatta menetelését a Full Tilt Pokeren: a HighstakesDB adatai szerint 6,3 millió dollárral zárta az évet, és így a bevételt tekintve egyértelműen ő ül jelenleg az online pókervilág tetején. Egyébként ezen kívül a különböző tornákon is összeszedett még 4,5 millió dollárt, így ő igazán elmondhatja magáról, hogy kitűnő évet zárt, hiszen forintban számolva közel 2,4 milliárddal gyarapította egyenlegét.

 

Az egyszer biztos tehát, hogy Heinecker a tavalyi év legnagyobb nyertese, de ezen kívül nehéz egy top10-es listát összeállítani, mivel több high-stakes játékos is megtiltotta, hogy nyomonkövessék az eredményeit – érthető módon nem akarják ország-világ elé tárni bevételeiket, a HighstakesDB pedig fejet hajtott az óhajuk előtt.

 

A texasi Ben “Bttech” Tollerene mindenesetre közel 3 millió dollárt nyert a 2013-as év folyamán, úgyhogy ez messze az eddigi legeredményesebb évada volt. Ráadásul annak ellenére érte el ezt a komoly összeget, hogy tavasszal 1,7 millió dollárt veszített egyetlen összecsapáson Viktor „Isildur1” Blom ellen. 

Ola "Odd Oddsen" Amundsgaard, aki decemberben egy nagy sajtóvisszhangot kapott heads-up-ban legyőzött egy norvég politikust, szintén 3 millió dollár körül kaszált tavaly. 

Alex "IReadYrSoul" Millar meglehetősen kiegyensúlyozott évet zárt, és körülbelül 2 millió dollárral lett gazdagabb.

A jelenleg "FinddaGrind" nicknéven játszó Patrik Antonius ismét bebizonyította, hogy miért ő az online póker történetének egyik legjobb játékosa. Tavaly visszatért a Full Tilthez, és 1,7 millió dollárt nyert, így karrierje során már legalább 13 millió dollárt zsugázott össze.

Annak ellenére, hogy Tom “durrr” Dwan kicsit spórolósan játszott a tavalyi évben, így is sikerült összeszednie 750 ezer dollárt.

Bár az év egy szakaszában már 5 millió dollárnál járt, Viktor "Isildur1" Blom végül 580 ezer dollár profittal zárta az évet. Ez a hatszámjegyű összeg nem hangzik rosszul a svéd játékos számára, hiszen egész karrierjét tekintve deficites a Full Tilt Pokeren, de sokkal-sokkal jobban is sikerülhetett volna az éve, ha rájött volna, hogy egy kicsit lassítania kellene.

 

Ha a tavalyi év veszteseit nézzük, senki sem mérhető Gus Hansenhez. Hansen körülbelül 8,4 millió dollárt veszített, így karrierje során körülbelül összesen 14 millió dollárnak mondhatott már búcsút a Full Tilt szoftverén keresztül. 

Egy ismeretlen makaói játékos, “MalACEsia” körülbelül 3,7 millió dollárt veszített 2013-ban, ráadásul mindezt egy rövid, nyári időszak alatt. A játékos leginkább 400-800 dolláros no-limit-hold’em asztaloknál játszott, és jó sokat nyertek tőle a törzsvendégek.

A tavalyi év talán legnagyobb meglepetése az volt, hogy Phil Ivey – aki most “Polarizing” néven játszik – lejtmenetbe került. Még mindig ő az online póker történelmének legtöbbet nyerő játékosa, de 2013-ban körülbelül 2,4 millió dollárnak mondhatott búcsút. Csak nem kezd elszállni a varázsa?

Ben “Sauce1234” Sulsky a 2012-es év legnagyobb nyertese volt - akkor közel 4 millió dollárt nyert össze - a 2013-as év azonban szörnyen sikerült számára: 1,4 millió dollárt veszített. Ezt az eredményt ráadásul nem csak pár rossz hónapnak köszönheti, egész évben rosszul ment neki - ugyanazoktól az ellenfelektől kapott ki, akiket egy évvel azelőtt porig alázott.

Hiába egyszer fent, egyszer lent...

 

Forrás: CardPlayer

Címkék: online játék, póker,