Az online kaszinó szektor kilátásai

2022-04-04
Az online szerencsejáték szektor folyamatosan fejlődik - ez nyilvánvalóan kiderült az elmúlt néhány évben tapasztalt trendekből.

 

A koronavírus világjárvány nemigen csökkentette a szerencsejátékok iránti érdeklődést, sőt lehetővé tette az online piac növekedését és bővülését. Ennek egyik élvezője az online kaszinó szektor. De vajon hogyan teljesít a növekedés és érték tekintetében – teszi fel a kérdést a Casino City Times.

 

Az online kaszinók története

 

A világ első kaszinóját 1638-ban nyitották meg Velencében, a Canal Grande mellett. Ez indította el a kaszinóőrületet a városban, és a következő 100 évben további 120 kaszinó nyílt meg. Az évek során a kaszinók világszerte elterjedtek, és a becslések szerint manapság több mint 2125 ilyen létesítmény üzemel. A technológia fejlődésével azonban a fogyasztók igényei és elvárásai is megváltoztak.

 

Az emberek elkezdtek vágyni a digitális szórakozásra, arra, hogy otthonról, sőt, akár útközben is játszhassanak. Ahogy a mobiltelefonok és okostelefonok egyre elterjedtebbek és fejlettebbek lettek, a játékosok szerettek volna játszani kedvenc kaszinójátékaikkal is rajtuk. Az ifjabb generáció személyre szabott szolgáltatásokat és kényelmet akart, így megszületett az online szerencsejáték szektor. Az első online kaszinó engedélyeket 1996-ban adták ki, és az iparág azóta is virágzik.

 

Különféle játékok jelentek meg, melyeket a technológiai fejlődés is segített. Manapság az emberek digitális valutával játszanak, kibővített valóságot alkalmazó játékokat játszanak, és VR headsetet használnak a minél teljesebb játékélmény eléréséhez. A játékosok akár valós időben is játszhatnak élő osztókkal, és kapcsolatba léphetnek más játékosokkal.

 

Mit mutat a statisztika?

 

Az online szerencsejáték-szektor néhány éve felfelé ívelő pályán halad. Bár még nem vette át a földi szerencsejátékok szerepét, az iparág bevételének jelentős részét teszi ki. Az e-sporthoz hasonlóan 2020 ebben a szektorban is katalizátor-év volt. Ahogy a földi kaszinók bezárták kapuikat, és sokan nem is nyitottak ki újra, a játékosok más módokat kerestek kedvenc játékaik élvezetéhez. Mindez – karöltve a technológiai fejlődéssel - az online kaszinók virágzását eredményezte.

 

2021 végére az online szerencsejáték szektor értéke elérte a 72 milliárd dollárt. De ez még nem minden. A következő években 12,3%-os CAGR-t prognosztizálnak, ami azt jelenti, hogy 2025-re meg fogja haladni a 112 milliárd dollárt. A legnépszerűbb játékok a nyerőgépek és az élő osztós játékok, a képzeletbeli dobogó harmadik helyét pedig a kártyajátékok foglalják el.  A mobil szerencsejáték messze a legerősebb vertikum, a kereslet itt várhatóan erősebben fog növekedni.

 

De vajon fenntartható-e ez a növekedés? A szakértők válasza egyértelműen az igen. Nemcsak a bevételek nőnek, hanem az új demográfiai szereplők száma is. A X-generáció, a nők és azok, akik korábban soha nem gondoltak az online szerencsejátékra, mind elkezdenek érdeklődni, csakúgy, mint azok, akik szeretnek kriptovalutával játszani.