Az indiai online szerencsejáték piac aranybánya lehet az operátorok számára

A BRIC országoknak nevezett államokban (Brazília, Oroszország, India és Kína) sosem volt még olyan jómódú a szerencsejátékos közönség, mint manapság, és biztosra vehető, hogy legalább néhány ezek közül a felemelkedő államok közül nagy profitot fog termelni az online szerencsejáték operátorok és a kormány számára.


Kínában és Oroszországban az aktuális kormány szigorúan ellenőrzi a  szerencsejátékot, de India és Brazília még mindig a legalizált online szerencsejáték felé húz. 

Valószínűleg India a legnagyobb kiaknázatlan terület, hiszen itt több milliárdos él, mint Amerikában és Európában együttvéve. Lorien Pilling, a Global Betting & Gaming Consultants’ kutatási igazgatója szerint „Az indiaiak körében óriási a hajlandóság a szerencsejátékokra.”


A mobiltelefon és internet-hozzáférés elterjedtsége evidens lehetőséget jelenthet az óriási bevételre. Egy 2011 októberében készült statisztika szerint Indiában 880 millió mobil készülék van forgalomban. Még ennél is több mobiltelefon tulajdonos van Kínában – elképesztő 5,6 milliárd.  Ezek a tények körvonalazzák a potenciált, hiszen összehasonlítva ezeket a számokat az amerikai és brit adatokkal kiderül, hogy az utóbbiak jócskán mögöttük vannak a mobiltelefon használat tekintetében.


Indiában a szerencsejátékokat szabályzó törvények elavultak és használhatatlanok. Alapjában véve az online szerencsejátékot illegálisnak tekintik, de a jogszabályokban nincs konkrét utalás az online fogadásra. Az online szerencsejáték Indiában való meghonosítására tett kísérletek eddig leginkább közönnyel találták szembe magukat. Az infrastruktúrának stabillá kell válnia ahhoz, hogy egy ilyen rendszer működni tudjon, addig pedig, míg ez meg nem valósul, az indiaiak továbbra is a külföldi site-okat fogják látogatni. 


Ugyanúgy, ahogyan a világ többi részén, az internetes szerencsejáték egy lassú jogi folyamat, ami nincs a kormány érdeklődésének középpontjában, és hacsak nem küzd valaki az ügyért, még sokáig nem is fog a fókuszba kerülni.