Az előrejelzés szerint Norvégia lesz a legeredményesebb Szocsiban

2014-01-10
A sportadat- és médiaszolgáltatással foglalkozó Infostrada Sports előrejelzése szerint Norvégia nyeri a február 7-én kezdődő, szocsi téli olimpia éremversenyét. Jóslatuk szerint a magyaroknál legalább egy olyan teljesítmény lesz, amely az első nyolc hely valamelyikét éri.

 

A virtuális éremtáblán 26 ország szerepel, ez rekordbeállítás lenne, ugyanis 2006-ban, Torinóban és négy éve, Vancouverben is ugyanennyi volt a legalább egy dobogós pozíciót begyűjtő nemzetek száma.

 

Az előrejelzés szerint hat olyan ország van - Magyarország mellett Belgium, Bulgária, Dánia, Liechtenstein és Spanyolország -, amely ugyan nincs az éremvárományosok között, de az elmúlt évek produkciói alapján esélye van arra, hogy egy vagy több versenyzője/egysége az első nyolc közé kerüljön Szocsiban.

 

"Ha megdől a rekord, akkor az azért lesz, mert ezen országok valamelyike mégis feliratkozik a dobogósok közé" - írja honlapján az Infostrada Sports, amely szerint Norvégia 14 arannyal, 12 ezüsttel és 10 bronzzal zár majd az élen, megelőzve a szintén 14 elsőséget gyűjtő amerikaiakat és a 11 győzelmet ünneplő kanadaiakat. Azt jósolják, hogy a házigazda oroszok az éremtáblázat hatodik helyén végeznek.

 

Forrás: MTI

Címkék: téli sportok,