Az ausztrál lóversenyek bűvöletében

2015-01-13
A lóversenyeket kedvelő olvasóink nagy örömmel fogadták új, az ausztrál futamokat érintő sorozatunkat. Már egy hónapja olvashatjuk tippjeit, ismerkedjünk meg most Druzsin Lászlóval.

 

Épp egy hónapja, hogy ausztrál lóverseny tippjei olvashatók a FortunaWeben. Első hallásra talán kicsit meglepő, hogy miért éppen Ausztráliára esett a választása?

 

- A válasz egyszerű. Ausztráliában lehet fogadni külön arra is, hogy helyezettek lesznek-e a lovak. A világ más tájain például Angliában csak arra lehet fogadni, hogy nyer-e az adott ló. Vagy dupla tétegységgel arra, hogy nyer vagy helyezett lesz a telivér. Egy ausztráliai lóverseny maximum 3 percig tart, így nem kell órákat várni, hogy meglegyen egy sportesemény eredménye, szinte azonnal megtudjuk nyertünk vagy nem. És valahogy mindig egy különc világnak tudtam Ausztráliát, hiszen az állatok is azok, az emberek is különlegesek, például angolszász ország, mégis méterben, kilogrammban mérnek, és ez az, ami érdekessé teszi.

 

Mióta követi az ausztrál lóversenysportot?

 

- Körülbelül fél éve követem a futamokat, eleinte csak kíváncsiságból, mára már komolyabban. Sajnos Magyarországon nem sokan foglalkoznak ennyire komolyan ezzel a gyönyörű állatokat felvonultató sporttal.

 

Más országok lóversenyeivel is foglalkozik?

 

- Angliai futamokat is szoktam nézni, de ennyire részletesen nem foglalkozom vele.

 

Meg is teszi a téteket, melyeket ajánl?

 

- Általában amiben nagyon biztos vagyok, vagy jó ló fut egy futamban akkor igen, de nem szabad túlzásokba esni.

 

Milyen szokott lenni a havi/éves mérlege?

 

- Havi mérlegem változó. Szinte mindig jövedelmező egy hónap, csak a tétek és a fogadások száma szab határt, hogy mennyi az adott hónap bevétele.

 

Hogyan követi a verseny alakulását?

 

- Sajnos Ausztrália nagyon messze van, így itthonról szoktam nézni a futamokat. 

 

Van-e favoritja? Melyik a kedvenc lova? Miért?

 

- Favorit lovam több is van, de ha lehet kettőt említenék: He or She és Real Love. He or She az egyik legnagyobb új tehetség a pályákon, csodálattal néztem győzelmeit, amit több testhosszal nyert, ráadásul a neve is elég vicces. Real Love szintén nagy név, a Perth Kupán is remekelve nyert.

 

Melyik a kedvenc pályája? Miért?

 

- A válasz egyértelműen Ascot. Ott kezdődött minden ami engem az ausztráliai lóversenyekhez köt.

 

Szokott-e más sportra is fogadni?

 

- Más sportágak is érdekelnek persze, és ebben is az angolszász sportok dominálnak. Rendszeresen fogadok krikettre, úniós rögbire, ausztrál focira, ligarögbire és egyetemi amerikai focira. Ezeket a sportokat követem rendszeresen.

 

Hol teszi meg fogadásait?

 

- Én a bet365 online fogadóirodánál fogadok, hazánkban szinte csak itt lehet Ausztrál lóversenyre fogadni, és a szorzók is megfelelőek.

 

Tudna-e általános tanácsot adni azoknak, akik még csak most ismerkednek az ausztrál – és általában a lóverseny fogadással?

 

- Az első szabály az, hogy a favorit ló nem mindig nyer. Ezért jó, hogy a helyezettekre is lehet fogadni. Különösebb más tanács nincs, utána kell nézni a kiszemelt futamoknak, és elolvasni minden fellelhető információt. Ehhez az angol tudás kötelező, hiszen mint mondtam, itthon senki nem foglalkozik ausztráliai lóversenyekkel. Ha valaki fogadni szeretne, akkor kezdje kis tétekkel, hogy ráérezzen az ízére, semmiképp sem szabad nagyban kezdeni.

 

Köszönjük, és neki és olvasóinknak is további sok szép hármasbefutót kívánunk!

Címkék: lóverseny, tipp,