Az amerikaiak ellenzik az online szerencsejátékot

2013-10-21
Egy Sheldon Adelson, illetve a Las Vegas Sands Corporation által készíttetett közvélemény kutatás azt állapította meg, hogy az amerikaiak 60 százaléka ellenzi az online szerencsejátékokat.

 

A felmérést végző cég, a Tarrance Group 2.216 embert keresett meg telefonon Kalifornia, Kentucky, Virginia és Pennsylvania államokban. Az eredmények azt mutatják, hogy az emberek úgy általában nem viseltetnek nagy ellenszenvvel a szerencsejátékok iránt: „Ebben a négy államban a szavazók 60 százaléka helyesli, hogy államukban legális a szerencsejáték, mint állami bevételi forrás, és csak 35 százalék ellenzi ezt.”

 

Az eredmény azonban megváltozott, mikor arra kérték a felmérésben résztvevőket, hogy két állítás közül válasszák ki azt, amivel inkább egyetértenek. Az első állítás az online szerencsejátékot „egyszerűen a szerencsejáték lehetőségek sorának természetes kibővítéseként” írta le.  A második választási lehetőség szerint „számos olyan kulcsfontosságú probléma és visszaélési lehetőség van az online szerencsejáték esetén, mely a hagyományos kaszinók esetén nem létezik.”

A négy államban átlagosan a válaszolók 30 százaléka értett egyet az első állítással, 57 százalék azonban inkább a másodikat választotta, mely szerint az internetes szerencsejáték más, mint földi társa.

 

A felmérés összességében azt állapította meg, hogy „általános szembenállás tapasztalható minden olyan javaslattal kapcsolatban, mely legalizálná az internetes szerencsejátékot vagy internetes pókert … a szavazók 60 százaléka ebben a négy államban ellenez minden olyan javaslatot, mely legalizálná az internetes szerencsejátékot vagy az internetes pókert…”

A felmérést megrendelő Las Vegas Sands Corporation feje, Sheldon Adelson már eddig is igen erőteljesen kampányolt a szabályozott online szerencsejáték, és különösen az online póker ellen, úgyhogy ez az eredmény igen kapóra jött neki …