Az adó miatt megéri Magyarországon futballozni

2013-07-18
Egy gazdasági elemzés azt mutatja, hogy a külföldi labdarúgók számára adózási szempontból Magyarország jó célállomás lehet.

 

A világ egyik vezető könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatának, az Ernst & Youngnak (EY) az MTI-hez eljuttatott felmérése szerint Magyarország a 15. pozíciót szerezte meg azon az európai listán, amely a játékosokat terhelő adókat, adókedvezményeket, öngondoskodási formákat és a külföldi munkavállalókat érintő különleges szabályozásokat vizsgálja. A rangsor első helyén Hollandia és Spanyolország végzett.

 

Magyarország a hetedik a 100 ezer euró éves nettó jövedelmet terhelő adókat és járulékokat vizsgáló listán. A legkevesebb közterhet a cseh kluboknak kell fizetniük. A lista második helyén Románia, a harmadikon Bulgária áll. A játékosoknak juttatott 1 millió euró éves nettó jövedelem összes költségének rangsorában Magyarország a középmezőnyben szerepel a 12. helyet elfoglalva.

 

„Adózási szempontból Magyarország már most is versenyképes Európában. A minőségi játékosok megtartásához és az eredményesség javulásához nálunk jelenleg elsősorban a legnagyobb elszívó erőt jelentő bajnokságokéval versenyképes gazdasági erejű klubokra, valamint a TAO-program által is támogatott infrastruktúra-fejlesztésre és korszerű utánpótlásképzésre van szükség” - mondta Pálszabó Tibor, az EY adópartnere.

 

A Nyugat-Európában már bevált karrier- és nyugdíjalapok bevezetésével válhat vonzóbbá a sportolói életpálya, ezekből a magyar futball és a magyarországi klubok is profitálhatnak - áll az EY harminc európai országot összehasonlító jelentésében.

 

 

Forrás: MTI

 

Címkék: adó, labdarúgás,