Az USA sportfogadási piaca a világ legnagyobbja lehet

2018-07-09
Az amerikai legfelsőbb bíróság a közelmúltban eltörölte a sportfogadásra vonatkozó szövetségi tilalmat, melynek következtében hamarosan az Egyesült Államoké lehet a legnagyobb sportfogadási piac.

 

A Gambling Compliance új előrejelzése 2023-ra New York sportfogadási piacát éves szinten 700 millió dollárra becsüli, és ezzel az USA tagállamai közül a legnagyobb lehet.

 

2023-ra egyébként New Jersey és Pennsylvania is előreláthatóan túl fogja szárnyalni Nevadát, ennek a két államnak a sportfogadási szektorát 300 millió dollárosra becsülik jelenleg. 2017-ben Nevada 248 millió dolláros rekordot ért el.

 

A Gambling Compliance jelentése szerint jelenleg hét amerikai állam áll készen arra, hogy beszálljon a sportfogadási piacra, és a következő öt évben akár már 25-37 államban is lehet majd valamilyen formában legálisan fogadni.

 

Az előrejelzés szerint 2023-ra az legális amerikai sportfogadási piac tiszta játékbevétele úgy 3,1 – 5,2 milliárd dollár lehet majd. “Az USA sportfogadási piaca gyorsan a világ egyik legnagyobbja lehet, öt évben belül túlszárnyalhatja a brit és kínai piacot is – ez utóbbi jelenleg a világ legnagyobbja.” – jelentette ki James Kilsby, a GamblingCompliance ügyvezetője.  Az Egyesült Királyság sportfogadási piaca a tavalyi évben 3 milliárd dolláros tiszta játékbevételről számolt be. Kínában (Makaó kivételével) a szerencsejátékok szinte minden válfaja illegális, de szövetségileg üzemeltetnek egy sportfogadási játékot. Az állam nem tesz közzé számadatokat a szelvényértékesítés volumenéről, de a Gambling Compliance becslése szerint úgy 3,9 milliárd dolláros piacról lehet szó.

 

Az USA-ban Kalifornia, Florida és Texas lehet potenciálisan a három legjövedelmezőbb piac, de a helyi jog és lobby akadályozhatja a jogszabályi jóváhagyást, vagy korlátozhatja a fogadások mértékét az említett államokban azáltal, hogy nem teszik lehetővé az online és a mobil fogadást – jegyezte meg a Gambling Compliance szakértője.

 

Az 1992-es szövetségi tiltás idén májusi eltörlését követően New Jersey és Delaware lesz az első két állam, mely legalizálja a sportfogadást.  Ezeket várhatóan még az idei év végéig követni fogja Mississippi, Pennsylvania, Rhode Island, West Virginia és New York.