Az MLSZ legombol egy keveset a Szerencsejáték Zrt-ről

2015-04-15
A Magyar Labdarúgó Szövetség közgyűlés napján tartott alakuló ülését követően kedden délután megtartotta második ülését az MLSZ részben új összetételű elnöksége, ahol a szerencsejáték kérdésről is szó esett.

 

Az elnökség immár új tagjaival (Nyilasi Tibor, Garancsi István, Török Gábor) soraiban tartotta meg ülését, amelyen – a szakbizottságokkal történt egyeztetések alapján – áttekintette a hazai és nemzetközi versenyprogramot, ami – figyelembe véve a jövő évi Európa-bajnokság június 10-i rajtját – a szokásosnál is feszítettebbre tervezett. A tervek szerint az NB I nyáron és tavasszal is a szokásosnál korábban kezdődik, hogy május elejéig be lehessen fejezni a versenysorozatot.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) új vezetőségének tagjai balról jobbra, Nyilasi Tibor, Vági Márton főtitkár, Török Gábor, Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor alelnök, Dankó Béla, Csányi Sándor elnök, Garancsi István és Anthony Radev, az MLSZ tisztújító közgyűlés után Telkiben 2015. április 2-án. (MTI Fotó: Illyés Tibor)

 

Évek óta húzódó megoldatlan kérdése a magyar labdarúgásnak a sportfogadásban felhasznált mérkőzések vagyonértékű jogainak fizetés és adózás nélküli használata, amelyet szintén tárgyalt a testület. A válogatott és az NB-s csapatok mérkőzései több mint egy évtizede ellentételezés nélkül szerepelnek a különböző fogadási játékokban, több milliárdos hasznot hozva a többségében illegális játékszervezőknek.

 

Az MLSZ több hónapos előkészület után, a parlament, illetve a kormány szabályozó intézkedéseinek köszönhetően a közgyűlés felhatalmazásával hamarosan véglegesítheti a fogadásra vonatkozó vagyonértékű jogok értékesítési szerződését a hazai legális játékszervezővel, a Szerencsejáték Zrt-vel. A szerződés várható megkötése után mindenki jól jár: jogilag rendeződik az eddigi szabályozatlan helyzet, a csapatok pedig több évi várakoztatás után hozzájutnak jogos járandóságukhoz, ami jelentősen segítheti a gazdasági helyzetük stabillá válását.

 

Forrás: rangado.hu