Az EuroJackpot legfrissebb nyertesei

2014-12-28
Egy hónapon belül kétszer is volt telitalálatost az EuroJackpoton, sajnos egyik alkalommal sem magyar játékosnak. Nézzük, hová ment a nyeremény.

 

December 5-én két hónapi halmozódás után 58,7 millió eurót nyert egy német játékos az EuroJackpoton. A Hesse megyéből, a Rhine-Main vidékről származő férfi nevét sajnos nem tudjuk, csak annyit árult el magáról, hogy húszas évei közepén jár, egyedülálló. Karbantartói munkáját egyelőre nem adta fel, mert nem szeretné, ha szélesebb körben kiderülne róla, hogy ilyen nagy vagyonhoz jutott. Egyelőre csak közeli családtagjainak árulta el titkát, és szorgalmasan bejár a munkahelyére, bár hosszú távon nem ezt tervezi. Pontos tervei vannak arra vonatkozóan, hogy mibe fogja fektetni hirtelen jött vagyonát. 

 

A fiatalember azért is szerencsés, mert Németországban nem kell adózni a lottónyeremény után. a hírek szerint a sorsolásra tíz szelvényt vásárolt, és a végül nyertesnek bizonyuló 11,25,32,42,47-és, valamint a 4, 9 euro számok saját, kiválasztott szerencseszámai voltak, nem gépi választás. 

 

Egyelőre nem tudunk ilyen sok mindent a pénteki telitalálatos szelvényről, a Veikkaus tájékoztatása szerint mindössze azt, hogy a 17,8 millió eurónyi nyeremény Finnország középső részén elhelyezkedő Jamsa-ba fog vándorolni, ahol egy 10 tagú lottócsoport tagjai várják izgatottan. 

 

Az EuroJackpot történetében messze nem ez a legnagyobb finn nyeremény, szeptemberben ugyanis 61 millió eurót nyert valaki a játékon Espoo-ból, ugyancsak Finnországból. 

 

Október eleje óta Magyarországon is lehetséges EuroJackpot szelvényt venni bármelyik sarki lottózóban, bár az ára kissé borsos, 660 forint szelvényenként, szemben az olcsóbb, a jobb eséllyel megnyerhető, bár kissé alacsonyabb jackpottal rendelkező Ötöslottóhoz képest.

 

Az elmúlt három hónap legnagyobb magyar nyereménye a december 19-én 5+1 találattal elért bruttó 241 ezer euró volt, ez alatt csak egy-másfél milliót sikerült néha elérni, de volt, hogy csak pár tízezret. Ebből annyit lehet levonni, hogy a játék eddigi legnagyobb magyar nyertese a szelvényeket 330 forintos euró árfolyamon árusító Szerencsejáték Zrt.