Ausztriában telepedett le az első magyar lottómilliárdos

2015-05-27
Ausztriában telepedett le az a pár, akik hazánkban először nyertek egy milliárd forint feletti összeget a lottón - írja a Bors.

 

Az Ötöslottón 1999 őszén nyertek először egy milliárd feletti összeget; állítólag egy, a most ötvenes éveiben járó nyugat-magyarországi házaspár vitte el az óriási összeget.

 

A pár ismerősétől a Bors úgy tudja, hogy egy öreg, ócska autóval mentek fel Budapestre, hogy aláírják a Szerencsejáték Zrt irodájában a nyeremény átvételéhez szükséges papírokat.

 

"Egy Csepel kerékpárt vettek elsőként, mert az előzőt ellopták a lépcsőházukból. Pest felé, az autóban beszélték meg, mihez is kezdenek a felfoghatatlan összeggel" mondta a Borsnak a pár ismerőse. 

 

A házaspár egy társasházban lakott, mindketten középfokú végzettségűek voltak: a férfi gyári munkás, a nő hivatalnok.

 

Az ismerős szerint a pár szerény körülmények között élt, és a felfoghatatlan nyeremény sem bolondította meg őket. Hosszú ideig nem változtattak a szokásaikon: A férfi állítólag osztrák bálásruha boltokból öltözködött, a nő kedvenc ruhadarabja pedig egy ütött-kopott farmerkabát volt.

 

Egyikük sem adta fel a munkáját, a férfi ugyan egy idő után váltott, céget alapított, majd tulajdonostárs lett egy osztrák fémipari vállalkozásban. A nő a munkahelyén maradt. Évek múltán kezdtek csak költeni. Ausztriában vettek házat, telepedtek le és sokat utaztak, hónapokat töltöttek az USA-ban, Ausztráliában, a Távol-Keleten.

 

"Hozzá kell szokni" – mindig ezt mondta állítólag a férfi, ha a milliárdos nyeremény szóba került.