Ausztrál lóverseny tippek - május 2., szombat

2015-04-30
Kissé korán jövünk a szombati tippekkel, de több lóban is nagy potenciál van, és a szorzójuk valószínű még tovább fog esni, így aki szeretné, az most tegye meg a szombati téteket.

 

Morphettville-ben rendeznek a hétvégén nagyobb jelentőségű futamokat, így ezzel a helyszínnel foglalkozunk részletesen.

 

Morphettville - 1. futam

Gamblin' Guru utolsó 5 futamát itt teljesítette helyben, és 3 helyezést szerzett, egy győzelemmel. Legutóbb 12 napja 2. lett. A nem túl erős mezőnyben a legnehezebb lóként indul, könnyedén a dobogó helyek valamelyikén végezhet, erre 1,5-szörös szorzón fogadhatunk.

További helyezettre várom még Capodecina-t 1,36-, és Castano Girl-t 4,5-szeres szorzóért.

 

Morphettville - 2. futam 

Battle Brewing szintén a legnehezebb lesz a hétfős mezőnyben, de a többi lónak közel sincs ennyire jó mérlege. 4 indulásából 2 helyezés, és most nagy esélyes a végső győzelemre is. Dobogós helyére 1,8-szoros szorzóért fogadhatunk.

További helyezettre várom Maxi's Blue Girl-t 2-szeres szorzóért.

 

Morphettville - 3. futam 

Defiant Angel utolsó 12 futamán 9 helyezést ért el, 4 győzelemmel, és 4 második hellyel. Most is nagy esélyes, győzelmére 3,8-szoros szorzón fogadhatunk. Ám mindössze egy hete futott, és nem vagyok benne teljesen biztos, hogy elindítják egy 1600 méteres futamon.

További helyezettre várom még Velox-ot 1,44-, és Excites Zelady-t 2,1-szeres szorzóért.

 

Morphettville - 4. futam 

Ebben a futamban mind a 9 induló ló nagyon jó eredményekkel rendelkezik, így csak a pillanatnyi forma alapján Thurlow-ot 1,33-, Misty Waters-t 1,73-, és Spirited Match-ot 6,5-szeres szorzóért várom a dobogós helyezésekre.

 

Morphettville - 5. futam 

Elérkeztünk a hétvége legnagyobb futamához, az Ausztrál-ázsiai Kupához. Ezt a sorozatot 1982 óta minden évben itt rendezik meg, és idén 20 telivér küzd a 400 ezer dollár összdíjazású versenyen.

Kétség sem fér hozzá, hogy a 3 éves kancáknak kiírt versenyen hatalmas csata lesz az elsőségért, és a fogadóirodák sem tudják egyértelműen eldönteni, hogy ki is nyeri a 2 kilóméteres futamot.

 

Delicacy-t a bukik mindössze a 4.-5. helyre sorolják, ám szerintem akár a végső győzelemre is esélyes lehet 8,5-szeres szorzóért. Eddigi 12 futamán 11 helyezést ért el, 8 győzelemmel. Ő nyerte a legtöbb pénzt az indulók közt, futamokra lebontva átlagosan 72 ezer dollárt, 

 

Fontein Ruby ezzel szemben mindössze 61 ezret. Ascot-ban utolsó 4 versenyét kéthetente menetrend szerint nyerte, ráadásul hosszabb távon is mint a mostani, és többször adtam én is nyertes tippet rá. Legutóbb 19 napja nyert Nyugat-Ausztráliában, és igaz hogy utaznia kellett Adelaide-be, de nem gondolnám, hogy a formája romlott volna emiatt. Peter Hall zsokéval eddig 6 indulásból 5 helyezést értek el együtt. Mindezeket figyelembe véve ha nem is nyer, de a dobogóra nagyon nagy esélye van. erre 3,1-szeres szorzón fogadhatunk.

 

További helyezésre várom még Fontein Ruby-t 1,8-, és Jurasound-ot 5,5-szeres szorzóért.

 

Morphettville - 6. futam 

Ebben a futamban is szoros csatavárható, helyezettre várom Marianne-t 1,8-, Girl in Flight-ot 2,62-, és Atlantis Dream-et 2,75-szörös szorzóért.

 

Morphettville - 7. futam 

A hetedik futamban is 400 ezer dollár az összdíjazás, és ennek a futamnak is van külön neve: Robert Sengster Kupa. A Sengster-ről elnevezett kupa viszont egy sprintverseny, mindössze 1200 méter a táv, és mindössze 16-an indulnak a versenyen. Sengster egy angliai üzletember és lótulajdonos volt, lovai 27 európai klasszikust, és több mint 100 Group 1-es versenyt nyertek, megközelítőleg 110 millió angol fontot hozva tulajdonosának. 2004-ben hasnyálmirigy rák vetett véget egy nem mindennapi üzletember életének, aki 67 éves korában hunyt el. 2005 óta viseli a Kupa az Ő nevét.

 

Miracles of Life eddigi 16 futamából 11 helyezést ért el, 7 győzelemmel. Mindegyik győzelem nívós futamokon történt, ezért ő lesz a legnehezebb a mezőnyben. Messze ő nyerte a legtöbb pénzt is, de ebben a futamban nem gondolnám, hogy ennek nagy jelentősége lenne. Dobogós helyezésére 2,25-szörös szorzón fogadhatunk.

 

Wawail szorzóját viszont nem értem. Igaz, hogy eddig mindössze csak 6 futamon indult Flemington-ban és Mooneey Valley-ben, de mindig helyezett lett, és 4-szer nyerni is tudott. Mivel ő még nem elég tapasztalt, a legkönnyebb lesz a mezőnyben, ami akár még az előnyére is válhat. Ismét Michael Walker fogja lovagolni, ahogy az eddigi futamokon is. Ha beér az első három helyezés valamelyikére, akkor 4,33-szoros pénzt fizetnek a fogadóirodák.

 

Harmadik helyre Magnifisio-t várom 4-szeres szorzóért.

 

Morphettville - 8. futam 

Az utolsó futam is kiszámíthatatlan, több ló is esélyes a végső győzelemre. Forma alapján Streetcar Isabelle-t 2,25-, Thermal Current-et 2-, és Yesterday's Songs-ot 1,83-szoros szorzóért várom a dobogós helyekre.

 

-druzsinlaci-

Címkék: lóverseny, tipp,