Ausztrál lóverseny tipp - Melbourne Cup

2015-11-02
Kedden hajnali 5 órakor rendezik Flemington-ban az egyik legnagyobb rangú ausztrál lóversenyfutamot, a 6 millió dollár összdíjazású Melbourne Cup-ot. A 155. alkalommal megrendezett 3200 méteres futam az induló lovakat és zsokéjukat is próbára teszi.

 

Az idei futamon 24 telivér indul, a világ minden tájáról. Az induló súlynak itt nagy szerepe van, hiszen több, mint 3 km-en kell "cipelni" a súlyt, és a több kiló pluszsúly bizony a hajrában sokat számít.

 

Legnagyobb esélyesként a fogadóirodák a japán Fame Game-t tartják, aki eddig összesen 2 milló 800 ezer dollárt gyűjtött. Legutóbb a Caulfield Cup-on mindössze a 6. lett. Előtte Japánban 3200 és 3400 méteren nyert és második lett. Elég nehéz súllyal indul, és a véleményem szerint most sem fog a dobogó közelébe kerülni, mert az átállás, és a nem túl jó forma most is ki fog jönni rajta.

 

Másik nagy favoritként említik Trip To Paris-t, aki szintén indult a Caulfield Cup-on, és második lett. Közepes súllyal indul, a dobogó mindenképp reális számára, hiszen remek formában van még így is. Helyezésére 3,25-szörös szorzón fogadhatunk a bet365.com fogadóoldalon.

 

Mindenképp említésre méltó telivér Criterion. Legutóbb a Cox Plate-en lett második Winx mögött, de ott 5 hosszal kikapni sem volt szégyen. A második legnehezebb súllyal indul, remek formát mutat, igaz csak 2000-2900 méteren indult, viszont eddig már több, mint 6 millió dollárt gyűjtött. Érdemes odafigyelni rá, dobogós helyezésére 4,5-szeres pénzt fizet a bet365.com fogadóiroda.

 

Én említenék egy igazi outsidert is, méghozzá Bondi Beach-et, Írországból. Az egyik legkönnyebb súllyal indul, eddig 5 futamán mindig helyezett lett, és másodiknál sosem volt rosszabb. Ha a hajrában ott tud lenni az elején, akkor könnyedén bekerülhet az első 4-be. Erre a bet365.com fogadóiroda 5,5-szeres szorzót fizet.

 

Ne feledjük, november 3-án reggel 5:00-kor az Eurosport élőben közvetíti azt a futamot, amely "Egy nemzetet állít meg".

 

-druzsinlaci-

Címkék: lóverseny, tipp,